subota , 1 aprila 2023

Saradnja vlasotinačke gimnazije sa srednjom školom iz Skoplja

Gosti iz Makedonije, iz Srednje škole “Kočo Racin” u Skoplju, juče i danas borave u Vlasotincu kod svojih kolega u Gimnaziji “Stevan Jakovljević”, povodom saradnje čiji su memorandum potpisali krajem prošle godine. Dve škole su ove godine konkurisale kod Ministarstva prosvete Severne Makedonije zajedničkim projektima.

“Ovo je jedna od međunarodnih aktivnosti naše škole. Juče smo ispratili učenike iz italijanskog grada Falkonara Maritimia i srednje škole „Kambi Serani“ koji su bili naši gosti nedelju dana, a stigli su nam predstavnici rukovodstva škole iz Skoplja kako bismo dogovorili dalje oblike saradnje – rekla je inicijator i koordinator međunarodnih projekata u vlasotinačkoj Gimnaziji profesorka engleskog jezika Biljana Pipović.

Direktor SUGS “Kočo Racin” Blagica Pavlovska zahvalila je na izuzetnom gostoprimstvu.

“Oduševljeni smo školom, vidimo da se kolege mnogo trude i da škola dobro radi. Radujemo se saradnji, ali želim da naglasim da iako naši zajednički projekti ne budu “prošli”, mi ćemo nastaviti da sarađujemo na dobrobit obeju škola – rekla je gošća iz Skoplja.

Profesorka Pipović je podsetila da je vlasotinačka gimnazija od 2013.godine aktivna na obrazovnoj platformi e-Twining  u kojoj deo aktivnosti odvija u virtuelnom svetu.

Trenutno radimo sa školama  iz Mađarske, Poljske  Italije i Turske. I naša saradnja sa Italijanima je počela na taj način – kaže profesorka Pipović i podseća da je škola za projekte do sada dobila pet nacionalnih oznaka kvaliteta, kao i sedam evropskih oznaka, koje dodeljuje Evropska komisija za obrazovanje sa sedištem u Briselu.

Takođe pročitajte

Grad Niš pomaže Nišvil sa 35 miliona dinara

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je sa direktorom Nišvil džez festivala Ivanom Blagojevićem Ugovor o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.