subota , 4 februara 2023

Dve stotine plesača u parku Svetog Save za Dan plesa

Udruženje „Omladinski progresivni tim udruživanja mladih – OPTIM – UM” iz Niša, u Parku Svetog Save, organizuje manifestaciju „Svi hajd’ na ples!“ povodom obeležavanja međunarodnog Dana plesa.

OPTIM – UP je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti pedagoške, psihološke i sociološke prakse. Delatnosti udruženja su usmerene ka kreiranju različitih programa koji će poslužiti razvoju tolerancije, suživota i dijaloga među decom i mladima, bez diskriminacije i nasilja, koji će im omogućiti razumevanje izazova odrastanja i sazrevanja i pomoći im da prihvate pozitivne vrednosti života u zajednici, koji će biti prilagođeni njima, tako da unaprede njihove sposobnosti za učenje i uključivanje u moderne društvene tokove.

“Naša zamisao je da iskoristimo kreativnost i resurse kojima raspolažemo, u realizaciji brojnih inovativnih ideja, organizovanjem projekata i različitih oblika edukacije, i da na taj način damo doprinos očuvanju i unapređenju mentalnog zdravlja i afirmišemo moralne, naučne, kulturne, humane i mnoge druge vrednosti, što će rezultirati unapređenjem kvaliteta života i društvenog položaja dece i mladih, navode iz ove organizacije.
Učešće u manifestaciji uzelo je 17 plesnih klubova sa preko 200 plesača iz Niša, Kuršumlije i Lazarevca, kao i udruženja i grupe koje se bave sportom, ekologijom i promocijom zdravog stila života i kulturnih vrednosti, u čijim će radionicama deca moći da učestvuju (Ekološka organizacija Zeleni Ključ, Školica Sporta Štrumf). Osim radionica i nastupa plesnih klubova, publika će moći da uživa u predstavi Liberta Teatra iz Vladičinog Hana. Pored mnogobrojnih sponzora, manifestaciju je podržala i Gradska Opština Medijana. Takođe, manifestacija je i humanitarnog karaktera, pa će naši volonteri tokom samog događaja prikupljati čepove sa plastičnih flaša kako bi doprineli akciji „Čep za hendikep“.
Posetioci će od 14 do 16 časova moći da uživaju u predstavi i radionicama, a od 16 do 18 časova će se publici predstaviti plesni klubovi. Pozivamo vas da najavite događaj i na taj način obavestite širu zajednicu o njegovom održavanju, kao i da prisustvujete samom događaju u subotu.

Takođe pročitajte

Niš – Domaćin Kupa Radivoj Korać ove i naredne godine

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Кošarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović potpisali su u Gradskoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.