petak , 24 marta 2023

Rekordno povećanje noćenja u Nišu i Niškoj Banji

Turistički promet u Nišu i Niškoj Banji za mesec jun, kao i za period za prvih šest meseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine su više nego pozitivni.
U junu ove godine u Nišu došlo do povećanja ukupnog broja turista za čak 59 posto, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 49 posto, a broj inostranih za 67 posto u odnosu na isti mesec 2016.

Takođe podaci u kategoriji noćenja beleži se rekordno povećanje i to da je ukupno noćilo 60 posto više turista nego juna 2016., pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 57 posto, a broj stranih povećao za 63 posto.

“Ono što nas sve raduje je povećanje broja turista i broja noćenja u Niškoj Banji, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša (TON).

Ovog juna  došlo do povećanja ukupnog broja turista za 65 posto, pri čemu je broj domaćih turista povećan za čak 115 posto, a broj inostranih povećao se za 1,6 posto u odnosu na jun 2016. godine. Ostvareno je 74 posto više noćenja nego juna prošle godine, pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 93 posto, dok je broj stranih opao za 4 posto.

Takođe pročitajte

Besplatan program za mlade talente u Nelt Grupi

”Dobar start“, talent program Nelt Grupe koji se već osam godina uspešno realizuje, od 2023. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.