Reiki – ravnoteža koja vam je potrebna

Reiki je univerzalna životna (REI) energija (KI) koja teče kroz nas od trenutka začeća  pa sve do trenutka smrti kada se njen protok prekida.Reiki je jedna od vodećih metoda za samopomoć u svetu, jer brzo opušta, relaksira, redukuje stres, pojačava imunitet i odbrambene snage organizma a u osnove ove terapije uputiće nas Dragana Kocić, reiki master.

Reiki je priznata metoda u svetu i kod nas, odobrena podzakonskim aktom, koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Srbije od 2007. godine i svrstalo ovu metodu u sredstva za unapređenje zdravlja i rehabilitaciju. U većini razvijenih zemalja ova metoda je i pokrivena socijalnim osiguranjem.

Reiki znaci ravnotežu. On deluje na svim nivoima: fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i leci telo. Studije kažu da ubrzava lečenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol.

Reiki opušta i isceljuje telo i um. Takođe, pojačava samoiscjeljujuću moć i imunološki sistem.

Na zemlji postoji otprilike 20.000 vrsta bolesti i prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji oko 90% bolesti nekako je povezano sa stresom. Reiki pomaže potpunom opuštanju sa visokom i nežnom vibracijom,i na taj način uklanja postojeći stres i sprečava pobuđivanje novog stres.

Reiki se zasniva se na primeni životne energije koju svaki organizam sadrži u proseku od 5 do 10 %. Reiki nam omogućava da se napunimo tom energijom do 100 posto.

Životna energija vrši uticaj na ljudski organizam neposredno kroz energetski kanal i biopolje osobe a takođe i kroz endokrini sistem.Kada je biopolje čoveka puno životne energije ono postaje dobro organizovano. Energija kao deponent matrice stvara dobro organizovan sistem DNK I RNK koje usled uticaja Reikija stvaraju podlogu za dobro funkcionisanje enzima i sinteze proteina a takođe i za deobu celija. Kada ćelije dobro funkcionišu tada žlezde, organi, tkiva dobro rade i sve to održava organizam u dobroj kondiciji.

EFEKTI REIKIJA

Podizanje zivotne energije na 90 do 100%, jačanje imuniteta, zaštita organizma od neželjenih dejstva lekova, ubrzavanje procesa ozdravljenja, oslobadjanje od stresa, umora, bola…Potpuna relaksacija, reguliše telesnu temperaturu, osetno ispunjenje pozitivnom energijom i optimizmom, produžava dejstvo vitamina, oslobađa od nesnice, opušta mišiće, pozitivno utiče na psiho-fizicko zdravlje… i mnogi drugi.

Reiki terapija je potpuno bezbedna i neinvazivna

Osobe koje imaju ugrađen bajpas ne smeju primati Reiki iz razloga sto Reiki utiče na rad aparata.  Reiki poništava lokalnu anesteziju, a oslabljuje delovanje opšte anestezije.

Reiki tretman se veoma lako izvodi. Vodi se računa o individualnim potrebama i stanju svakog pojedinačnog klijenta. Terapeut postavlja svoje ruke po nekoliko minuta na različite delove tela (glava, prednji deo, noge, leđa), pri čemu se energija prenosi na klijenta. Ova energija zrači sa šaka terapeuta i veoma je blaga. Možete osetiti prijatnu toplinu, pulsacije, peckanje i duboku relaksaciju.

 

Takođe pročitajte

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DNA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.