utorak , 7 jula 2020

Pavarottiu u čast – koncert za pamćenje (VIDEO)

Muzička budućnost Srbije pod dirigentskom palicom Zorana Andrića sa tri italijanska tenora i vatrenim meksičkim sopranom učinili su tradicionalni Novogodišnji koncert u hali Čair nezaboravnim.

Kao pravim čarobnim štapićem dirigent Zoran Andrić sa Omladinskom filharmonijom Naissus tri sata stvarao je čaroliju koja je učinila da halom Čair odzvanjaju najfiniji zvuci klasične i popularne muzike.  Tri tenora Marka Frusonija, Alesandra Fantonija, Federika Leprea i soprana Neivi Martinez iz Meksika dali su sve od sebe da opravdaju ime u čiju čast je koncert organizovan – 10 godina od smrti Pavarotija.

Osporavan u svemu osim kada je muzika u pitanju program koji je  Andrić sastavio možda je samo na trenutke delovao kao preobiman ali svi su ostali do kraja kada su bile i dve “poslastice” , “Vinska pesma” iz opere “Travijata” i numera “Con Te Partiro” koju je upravo Pavarotti maestralno izvodio. Andrićev izbor bila je i Ivana Jordan koja je jedino po ljupkosti mogla da papira razigranoj i vatrenoj Neivi. Ova članica Bečke opere koketirala je sa publikom, delila ruže i plesala. Nije ostalo neprimećeno da je čak tri puta uspela da promeni toaletu a publika nije mogla da se odluči koja joj je bolje pristajala.

Maestro Andrić je inače prvu numeru “Tamo daleko” posvetio nastradalim članovima ruskog hora “Aleksandrov”.

Za publiku se ne može reći da je bila probrana ali zahvalna svakako jeste jer je svako izvođenje nagradila aplauzom. Aplauz zaslužuju i organizatori koji su ugrejali halu Čair i time samo učinili da ugođaj, za 500 dinara koliko je koštala ulaznica, bude kompletan.

Pokrovitelj koncerta je bio Grad Niš a sponozori nekoliko javnih preduzeća i privatnih kompanija.

 

Takođe pročitajte

Učenici Ekonomske škole iz Niša paleografski ambasadori

Tim Ekonomske škole iz Niša završio je ovih dana dva eTwinning projekta u saradnji sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.