RECIKLAŽOM U Lidlu doniramo fondaciji “BUDI HUMAN”

Kompanija Lidl Srbija omogućila je svim Nišlijama koji pazare u Lidl prodavnici u svom gradu, da u okviru ekološko-humanitarnog projekta „Dobro se reciklažom vraća“, vrate na reciklažu PET ili ALU ambalažu pića u aparat postavljen u jednoj prodavnici, i time doprinesu kako očuvanju životne sredine, tako i radu fondacije „Budi human“. Za svaku vraćenu PET ili ALU Lidl ambalažu ubačenu u aparat, kompanija donira po 5 dinara fondaciji.

Niški novinari imali su danas priliku da prvi isprobaju način rada reciklomata postavljenog u Lidl prodavnici na adresi Vizantijski bulevar 47, a kako je tom prilikom pojasnila rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija Martina Petrović, od velike važnosti je da PET ili ALU ambalaža bude od proizvoda kupljenih u Lidl prodavnicama kako bi sistem mogao da je registruje pomoću bar koda.

„Na ovaj način želimo da motivišemo građane da se aktivno uključe u ekološke inicijative, obzirom da reciklažom čuvamo resusrse, energiju i uopšteno, našu planetu. Sistem povrata ambalaže u Lidlu je jednostavan, pa potrošači pri svakom odlasku u kupovinu mogu da od nečeg što je ranije bio otpad, naprave dobro delo za prirodu i društvo“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Martina Petrović.

Projekat „Dobro se reciklažom vraća“ je nastao sa ciljem da se podigne svest o ekološkim izazovima današnjice, a izrastao je iz Lidlove globalne strategije „REset Plastic“, koja nastoji da kroz različite inicijative uključi i edukuje potrošače o odgovornom odnosu prema plastici. Ovaj put, potrošačima je obezbeđena i dodatna motivacija – donacija od 5 dinara za pomoć osobama sa zdravstvenim problemima fondacije „Budi human“.

Svaki potrošač koji želi da reciklira i donira može da ubaci PET ambalažu zapremine od 0,5l do 3l i limenke od alkoholnog i bezalkoholnog pića kupljene u Lidl prodavnicama. Kako bi ambalaža bila prihvaćena, pored toga što mora da ima vidljivi bar kod, neophodno je da bude prazna i bez oštećenja. Ambalaže od kartona, stakla, mleka i nealuminijumske limenke neće biti prihvaćene. Lidl će fondaciji „Budi human“ za svaki komad donirati po 5 dinara.

Više detalja o projektu: Dobro se reciklažom vraća – Lidl Srbija

Takođe pročitajte

Lokalna vlast u Vlasotincu plaća drugarske i maturske večeri

„Mali“ i „veliki“ maturanti, koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Vlasotince, od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.