nedelja , 28 novembra 2021

Prvo mesto opštini Medveđa za grad/opštinu jednakih mogućnosti

Opština Medveđa zauzela je prvo mesto na izboru za opštinu/grad jednakih mogućnosti, a u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, i svestranu podršku Ambasade Кraljevine Norveške.

Priznanje za opštinu/grad jednakih mogućnosti dodeljuje se svake godine, a laureat će moći da koristi poseban logo ravnopravnosti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer najbolje prakse svim drugim lokalnim samoupravama, u kreiranju i sprovođenju mera za unapređenje ravnopravnosti i pružanje jednakih mogućnosti.
Svečanost dodele priznanja upriličena je juče u Кlubu poslanika u Beogradu, kao godišnja konferencija koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje povodom Međunarodnog dana tolerancije.

This slideshow requires JavaScript.

Кonferenciju je otvorila poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, dok je u ime žirija koji je odlučivao koja od mnogobrojih gradova i opština zaslužuje prvo mesto na izboru, obrazloženje dala Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost. Nebojši Arsiću, predsedniku opštine Medveđa, uručen je pehar za osvojeno prvo mesto, kao i plaketa za doprinos stvaranju zajednice jednakih mogućnosti i unapređenju ravnopravnosti u 2019. godini.
Pored pehara i plakete, predsedniku opštine Medveđa uručen je i poklon kompjuter sa komletnom računarskom opremom.
Skupu su prisustvovali predstavnici i predstavnice državnih i drugih organa javne vlasti, ambasada i međunarodnih organizacija u Republici Srbiji, kao i nevladinih organizacija i medija.

Takođe pročitajte

Vlasotinački kuvar po naški

S vinjagu sam počela da pisujem ovoj kuvarče, sas slatko od grojze ću ga završim, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.