„Priroda u pozitivu“ u Nišu – najlepše fotografije prirodnog bogatstva Srbije

Najlepše fotografije prirodnog bogatstva Srbije, izabrane na konkursu „Priroda u pozitivu“ stigle su u Niš. Izložba na kojoj je predstavljeno 19 fotografija zvanično je otvorena i biće postavljena u EU info kutku do kraja novembra.

Na konkurs koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji i časopis „Nacionalna geografija“ na srpskom jeziku pristiglo je više od 3.000 fotografija, a žiri nije imao nimalo jednostavan zadatak da izabere najbolje. U velikoj konkurenciji, nagrade su dobili:

  1. mesto – Geza Farkaš, Fotografija: Srne, Mesto nastanka: Slano Kopovo
  2. mesto – Jan Valo, Fotografija: Jutro, Mesto nastanka: Ovčar;
  3. mesto – Zoran Milutinović, Fotografija: Obračun, Mesto nastanka: Stari Begej.

Otvaranju izložbe u Nišu prisustvovao je urednik magazina Nacionalne geografije na srpskom jeziku Igor Rill, koji je ovom prilikom govorio o izložbi, ali i o tome kako izgleda pogled kroz čuveni žuti okvir Nacionalne geografije, svetskog brenda koji pruža uvid u svet geografije, kartografiije, istorije, ekologije, astronomije i drugih prirodnih i društvenih nauka.

Rill je ukazao na to koliki je značaj ove izložbe, kao i to koja je suština čitavog konkursa.

„Jedan od najvažnijih ciljeva je bio da opomenemo sve ljude da ne smemo da ruiniramo ono što nam je priroda dala“ dodaje Rill.

Autorka najbolje fotografije telefonom na konkursu #PrirodaUPozitivu Jana Kotnik preuzela je na otvaranju izložbe u Nišu svoju nagradu, a Igor Rill je ocenio da je njena fotografija sa Trema na Suvoj planini apsolutni pobednik u konkurenciji fotografija napravljenih mobilnim telefonom.

Pobedničke fotografije, kao i 15 fotografija koje su ušle u najuži izbor, biće izložene do kraja novembra u EU info kutku u Nišu, a ukupno 29 najboljih fotografija biće objavljeno u e-publikaciji Delegacije Evropske unije.

Svi zainteresovani građani moći će da posete izložbu u niškom EU info kutku do kraja novembra, radnim danima od 10h do 19h i subotom od 10h do 15h.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.