Prvi sabor trubača u čast legende trube Fejata Sejdića

U Bojniku će 18. i 19. jula biti održan Prvi sabor trubača u čast legende trube Fejata Sejdića koji je preminuo pre šest godina.
Nastupiće osam trubačkih orkestra iz Bojnika ali i specijalni gosti orkestar Fejata I Nebojše Sejdića i BIG BEND Dejana Petrovića.
Publika će moći da uživa u nastupima trubačkih orkestra, osvajača priznanja Zlatne trube i najboljeg orkestra Guče. Tako će u dve večeri nastupiti orkestar Nemanje Seitovića, orkestar Dragana Ametovića, orkestar Emira Salkovića, orkestar Manuela Ametovića, orkestar Kristijana Azirovića, orkestar Elvisa Bajramovića,orkestar Damira Sejdića i orkestar Isidora Zećirovića.

Fejat su još za života proglasili za „Kralja trube“ a tokom duge karijere svirao je poznatim državnivicima od Josipa Broza Tita, Šarla De Gola, princa Tomislava Karađorđevića, predsednika dr Zorana Đinđića, Mila Đukanovića, Orsona Velsa, Vilija Branta, Leonida Brežnjeva, Salvadora Dalija, Ajrtona Seni, velikom glumcu Ričardu Bartonu, engleskoj kraljici Elizabeti Drugoj…Nastupao je sa velikim muzičkim imenima kao što su DŽipsi Kings, Goran Bregović i mnogi drugi.
Organizator Sabora je Dunav Music a pokroviteljTuristička organizacija Bojnika, iz koje poručuju „Pridružite se ovom muzičkom putovanju od Balkana do Meksika, uz filigrantsku tehniku i raznovrstan repertoar. Osetite duh muzike na „Saboru Fejat“

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.