Hor „Branko“ održao koncert na Međunarodnom festivalu muzike u Herceg Novom

Hor NCPD „Branko“ iz Niša održao je u utorak 11. jula celovečernji koncert na Međunarodnom festivalu muzike na otvorenoj sceni „Kanli Kule“ u Herceg Novim u Crnoj Gori.

Koncert je održan u okviru 40. Međunarodnog fesitvala Dani muzike – „Ljepota klasike“ u organizaciji ustanove kulture JUK Heceg Fest, koja promoviše najviše umetničke, kulturne i društvene vrednosti u tom delu Crne Gore.
Genralni pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi, partneri u realizaciji programa su JUK Herceg fest, Turistička organizacija Herceg Novi i brojni prijatelji festivala.

Niški hor izveo je vokalna dela kompozitora Sergeja Rahmanjinova, Stevana Stojanovića Mokranjca, Stevanovića, pod rukovodstvom diregentice Sare Cincarević.
Prisutna publika toplo je pozdravila odličnu interpretaciju hora „Branko“.
Niška crkvena družina „Branko“ boravi na letnjoj mini-turneji, a pre koncerta u Herceg Novom, hor je nastupio u Ovčar banji u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u narodu poznatoj kao Srpska Sveta gora sa deset manastira u okviru kulturnog programa “Čačanska rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023“.
Pored nastupa, članovi hora su sa dirigenticom i starešinom niškog Sabornog hrama protojerejom-stavroforom Branislavom Cinacarevićem kao vođom puta, imali su priliku da posete srpske pravoslavne svetinje u mestima u kojim su boravili.

Zdravko Stojnić

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.