nedelja , 7 avgusta 2022
ilustracija

Prva stomatološka klinika za migrante

Borderfree Association (Udruženje za slobodne granice) otvoriće 11.februara u izbegličkom kampu Preševo prvu mobilnu stomatološku kliniku u Srbiji.
“U skladu sa potrebama migranata  koji se nalaze u kampovima na teritoriji Preševa i Bujanovca kao i u ostalim kampovima za migrante u Srbiji, a radi obezbeđivanja uslova u kojima bi bila dostupna  stomatološka ordinacija za održavanje higijene i zdravlja zuba kao i ostalih stomatoloških usluga, Udruženje za slobodne granice, organizovalo je rad mobilne stomatološke klinike., navela je ova organizacija u svom saopštenju.

Ova klinka u vidu pokretnog kombija koji je najsavremije opremljen stomatološkom opremom nalaziće se na usluzi migrantima, kojima je to već neophodnost zbog održavanja higijene i zdravlja zuba gde je važna i efikasnost i dostupnost ove klinike jer će migranti bez potrebe da napuštaju kampove u kojima su smešteni biti obezbeđeni u ovom pomenutom smislu. Takođe, lečenje i nega zuba, kao i eventualne intervencije biće dostupne migrantima svih starosnih doba u zavisnosti od potrebe i zdravstvenog stanja svakog pojedinca.

Na ovaj način, stomatološke usluge biće dostupne i lokalnom stanovništvu gde se nalaze kampovi za migrante, i na taj način se pokazuje briga o lokalnom stanovništvu, prvenstveno nižeg socijalnog statusa. Građani će moći da obave preglede i da u zavisnosti od potrebe, koriste usluge ove klinke bez novčane naknade.

Udruženje za slobodne granice, zaposlilo je dva stručna lica- nezaposlene stomatologe sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja i obezbedilo potrebne medikamente kao i potrošni materijal od dobavljača iz Srbije.

Takođe pročitajte

Humanitarno-memorijalni koncert “Jovanovo sunce”

U utorak 16. avgusta sa početkom od 19 časova u dvorištu Unverziteta u Nišu (Banovina) …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.