petak , 16 aprila 2021

Serijal “Istorija Niša”od praistorije do današnjice

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i članica Gradskog veća resorno zadužena za kulturu primili su danas u Gradskoj kući doajena srpskog glumišta Tanasija Uzunovića i ostale članove ekipe koja će u narednih godinu dana snimati televizijsku seriju „Istorija Niša“, od praistorije do danas.
Serijal, čiji je pokrovitelj Grad Niš, sastojaće se od 15 epizoda, kao i od dvosatnog specijala koji će biti prikazan na Filmskim susretima 2018. godine. Serijal realizuje kompletno niška ekipa.

Reditelj je Boba Rajković, scenarista istoričar Nebojša Ozimić, muziku je pisao Borislav Mladenović Ćaba, a producenti su Dragan Videnović i Miodrag Stojadinović. Narator i promoter serijala je naš poznati glumac, rođeni Nišlija, Tanasije Uzunović. On će nas, svojim glasom i pojavom, voditi kroz vekove slavne istorije Niša.

Reč je o kapitalnom delu koje će Niš i njegovu bogatu istoriju i tradiciju predstaviti u najboljem svetlu i tako doprineti daljoj afirmaciji grada i pokazati koliko je kulturno nasleđe veliki, a do sada nedovoljno iskorišćen, turistički potencijal grada.

Takođe pročitajte

’’Anjin svet ’’ – Snažna poruka novog romana Lele Stojanović

’’Anjin svet ’’ je novi roman za decu iz pera Lele Stojanović koji je po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.