Promocija Drum Dum festivala sutra u Zaječaru

Drum Dum grupa nakon promocije u Nišu, Lebanu i Leskovcu istoimenog festival sutra će se predstaviti Zaječarcima a planirana su i gostovanja u Surdulici, Vladičinom Hanu i Vranju.

Ovogodišnji Drum Dum Fest nakon odlaganja prvog najavljenog tremina (predviđenog kao i prethodnih godina za kraj juna), najavio je održavanje festivala za 3. i 4. avgust, na istom mestu kao i do sada, u dvorištu Šop Đokićevog kompleksa u centru Leskovca.

drum dum fest leskovacUdruženje Muzička komunikacija je, sa Drum Dum grupom, krenulo u promovisanje ovogodišnjeg programa na gradskim trgovima juga Srbije, što, takođe, postaje deo festivalskih dešavanja i privlači, svojim atraktivnim programom, veliku pažnju građana.

U okviru festivala će se, kao i svake godine, održati bubnjarske radionice. Ove godine njih će držati Srba Radivojević, bubnjar Van Gogha i Marko Đorđević, jedan od najboljih bubnjara današnjice, koji nam i ove godine dolazi sa prijateljima iz Njujorka, gde živi i radi dugi niz godina.

I ove godine Drum Dum Fest predstaviće mlade talente u svojim programima DDF kids i DDF teens, a najavljena je i promocija četvrtog, proširenog izdanja YU rock enciklopedije, čuvenog Petra Janjatovića.

U revijalnom delu će nastupiti Marko Đorđević sa prijateljima, Srba Radivojević, Dejan Najdanović Najda sa tri vrhunska bubnjara, Joškom i Đorđem Hartlom, i Vladanom Božilovićem. Iz Bosne dolazi Adnan Teskerdžić sa svojim jazz kvartetom a iz Makedonije Goce Stevkovski, takođe sa jazz kvartetom. Kao posebna atrakcija, naročito za one koji su odrastali uz tu muziku, nastupiće ponovo okupljeni Zlatni prsti iz Zaječara.

Iz Beograda dolaze Mladen Dragović i Milan Jejina, a domaće snage predstavljaće Igor Velikov, Denis Napast i Cepeni Ćunci.

I ove godine, šesti put zaredom, organizatori su se potrudili da dovedu najznačajnija imena i predstave najkvalitetniju muziku ovog podneblja tako da će 3. i 4. avgust u Leskovcu, kako to inače biva za vreme festivala, biti praznik ritma i muzike, a sa tradicijom festivala, gradi se i čuva tradicija kvaliteta.

Organizatori se i ovog puta zahvaljuju Gradu Leskovcu, Ministarstvu kulture i američkoj ambasadi na dugogodišnjoj podršci kao i svima koji su pomogli da ova priča živi i traje, a posebno publici koja je iz godine u godinu sve veća te tako i ove godine očekuju veliki broj kako Leskovčana, tako i gostiju iz cele Srbije, posebno sa juga, gde se ritam naročito ceni i dobro prepoznaje kvalitet izvođača.

 

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.