Stres se može izlečiti za tri meseca

Koliko puta tokom dana čujemo reč “stres” a da li znate da se njegovo prisustvo u organizmu može utvrditi analizom krvi. Stručnjaci upozoravaju da stres nije nešto što dođe i prođe i protiv čega se ne možemo medicinski dovoljno efikasno boriti.

Danijele Drašković Radojković, endokrinolog u MediGroup sistemu i stručnjak za oblast oksi stresa kaže da se početak borbe protiv oksidativnog stresa počinje u laboratoriji na detaljnoj biohemijskoj analizi krvi.

dr Danijela Draskovic Radojkovic“Oksidativni stres uz savete doktora možemo da otklonimo i sprečimo da izazove druga oboljenja našeg organizma i usporimo ono što je njegova primarna funkcija – starenje, kaže naša sagovornica koja nam opisuje sliku stresa:

“Hronični umor, malaksalost i nervoza su često prvi simptomi hroničnog stresa, a prate ga  bezvoljnost, gubitak motivacije, nesanica, ubrzan rad srca kao i česte oscilacije krvnog pritiska. Stres nastaje kada stvaranje slobodnih radikala nadvlada sposobnost tela da ih neutralizuje, odnosno eliminiše. Danas se sa sigurnošću može reći da je najznačajniji uzročnik nastanka bolesti upravo narušena ravnoteža tri endokrine žlezde: hipotalamus, hipofiza i nadbubrežna žlezda uz pojačane negativne uslove sredine (zračenje, zagađenost, loša ishrana). Oksidativni stres ne utiče samo na ubrzavanje starenja, već i na nastanak brojnih veoma ozbiljnih oboljenja: infektivnih, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti, dijabetesa i karcinoma, upozorava ona.

Početak borbe protiv oksidativnog stresa počinje u laboratoriji na detaljnoj biohemijskoj analizi krvi. Pored osnovnih parametara ona uključuje i hormonske i imunološke faktore kao i kontrolu nivoa i efikasnosti enzima koji se proizvode u našem telu i koji su glavni „lovci” na slobodne radikale.

“Zatim sledi detaljan razgovor sa lekarom specijalistom, fizikalni pregled po sistemima organa i mišljenje endokrinologa. Naš organizam ima sofistiranu zaštitu od slobodnih radikala u vidu antioksidanasa. Najdelotvorniji su vitamini (C, E i prekursor vitamina A), minerali (bakar, cink i selen ) i određeni enzimi. Lečenje predstavlja kombinaciju alternativnih metoda lečenja i konvencionalne medicine, uz dodatak suplemenata koji jačaju odbrambene sisteme, ukazuje doktorka Danijela.

Dobra vest je da su lekari utvrdili da organizam postiže ravnotežu posle 3 meseca terapije i tada se utvrđuje da li su propisani antioksidansi postigli očekivan efekat.

Takođe pročitajte

Zašto vam opada kosa?

Mnogo je različitih tipova opadanja kose. Neki su nasledni, neki su vezani i za neke …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.