sreda , 18 maja 2022

Produžen foto konkurs “Žena u fokusu”

Delegacija Evropske unije u Srbiji i National Geographic Srbija o produžilli su rok za dostavljanje fotografija na konkursu za najbolju fotografiju nastalu u Srbiji „Žene u fokusu”. Fotografije sada možete dostaviti do 15. novembra 2021. na elektronsku adresu [email protected]

Tema konkursa je „Žene u fokusu”. U vreme svakodnevnih izazova, kao što su zabrinutost za sopstveno i zdravlje najbližih i ekonomsku neizvesnost koja je uticala na sve građane Srbije, pozivamo vas da nam pošaljete fotografije jakih žena koje vas svakodnevno inspirišu. To mogu biti majke, bake, sestre, supruge, lekarke, medicinske sestre, prodavačice, novinarke, aktivistkinje, glumice, psihološkinje, sportistkinje, itd.

Konkurs je otvoren za:

sve punoletne građane sa boravištem u Srbiji;

projekte iz sektora kulture, demokratije i ljudskih prava, i socijalne inkluzije, odnosno za projekte koji se bave rodnom ravnopravnošću, a koje podržava Evropska unija u Srbiji.

Stručni žiri će do kraja novembra odabrati i tri najbolje fotografije nagraditi vaučerima za kupovinu foto opreme u dinarskoj protiv vrednosti od:

prva nagrada – 1.000 evra;
druga nagrada – 500 evra;
treća nagrada – 300 evra.

Žiri će dodeliti i „Specijalnu nagradu žirija za najbolju fotografiju EU projekta u Srbiji”.

VAŽNO: Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu pronađite ovde.

Stručni žiri će izabrati 19 najboljih fotografija (uključujući i tri nagrađene), kao i jednu najbolju fotografiju pristiglu od autora sa EU projekata koje će biti objavljene u elektronskoj publikaciji EU Info Centra kao i na veb stranici i nalozima na društvenim mrežama Delegacije EU u Srbiji.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic. Izložba najboljih fotografija biće održana krajem 2021. u zavisnosti od zdravstvene situacije i u skladu sa merama i propisima u vezi sa okupljanjem na javnim mestima tokom pandemije.

Ukoliko nemate profesionalni foto-aparat, nemojte da brinete jer će naš žiri uzimati u obzir i fotografije načinjene mobilnim telefonom.

Radove će ocenjivati žiri u sastavu:

Goranka Matić, fotografkinja i istoričarka umetnosti čija je retrospektivna izložba “Iskustvo u gužvi” ove godine održana u Muzeju savremene umetnosti’ u Beogradu;

Aleksandar Kelić, docent, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu;
Igor Rill, urednik, National Geographic Srbija;
David Pužado, Belgrade Photo Month;
Daliborka Nikolić, EU info mreža.
Fotografije poslate nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje. Fotografije nagog tela koje na bilo koji način objektivizuju ženu i žensko telo neće biti uzete u obzir!

VAŽNO: Detaljna pravila i uslove učešća u konkursu pronađite ovde.

Radove pobednika prethodnih tematkskih foto takmičenja možete pogledati na sledećim linkovima:

Priroda u pozitivu

Čovek u fokusu

Takođe pročitajte

Dani Vlasotinca od 19. do 25. maja

U organizaciji Кulturnog centra, pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, od 19. do 25. maja održaće se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.