Foto; SICEF

Otvorene prijave za sedmi SICEF Hakaton u Nišu

Sedmi po redu SICEF Hakaton biće održan od 5. do 7. novembra 2021. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu i u Naučno-tehnološkom parku Niš.

U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana. Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona, mesec dana pre takmičenja. Jedini uslov je da takmičari budu student ili diplomirani student do 29. godine života.

Potrebno je da prijave zadovolje kriterijume žirija, nakon čega će kandidatima biti javljeno da li su izabrani da se takmiče na sedmom po redu Hakatonu. Dobrodošli su i takmičari iz drugih gradova i inostranstva kojima će smeštaj biti obezbeđen.

This slideshow requires JavaScript.

Tema Hakaton-a biće poznata neposredno pred sam početak takmičenja, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije kao primena u agrokulturi i medicini. Zadatak svakog tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesor Elektronskog fakulteta, predstavnik NTP-a i predstavnici sponzora, a za prva tri plasirana tima su obezbeđene vredne nagrade.

Ovogodišnji sponzori događaja su MVP Workshop, Better Collective, Cubic, Webelinx Games, Ingsoftware, Fazi, Quantox i Zuhlke. Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitara, obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room) kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera. Sa istim ciljem organizatori  pozivaju sve zainteresovane takmičare da se prijave do 1. novembra i steknu nova prijateljstva, znanja i iskustva!

Za više informacija takmičari mogu posetiti zvanični sajt Hakatona kao i facebook stranicu:

http://hakaton.sicef.info
https://www.facebook.com/hakatonsicef/

Takođe pročitajte

WIZZ AIR – Fiksnih 9 evra za različite proizvode i usluge. Važi i za postojeće rezervacije!

Spremite se da svoje iskustvo putovanja uzdignete do neslućenih visina uz naše neverovatno prolećno čišćenje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.