Predškolci vrtića “Bambi” na regionalnom takmičenju „Pažljivkova smotra“

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i Saveta za bezbednost saobraćaja grada Niša u vrtićima i osnovnim školama u Srbiji, održana je tradicionalna akcija „Pažljivkova smotra“.

Projekat je osmišljen kao vid obrazovno-zabavnog karaktera gde su deca predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda kroz takmičenje iz poznavanja bezbednosti saobraćaja pokazala koliko su savladala osnovna pravila kao najmlađi učesnici saobraćaja.

Plasman za regionalnu „Pažljivkovu smotru“ za JPU „Pčelica“ obezbedila je ekipa predškolaca iz vrtića „Bambi“. Pobednički tim koji čine Sara Cvetković, Dušan Zdravković, Sofija Stamenković i Janko Ristić obećali su pobedu za sve pčelice i na regionalnom takmičenju.

Na regionalnom takmičenju koje će biti održano 14. aprila godine učestvovaće ekipe iz Кruševca, Paraćina, Aleksinca, Merošine i Niša u kategorijama predškolaca i učenika prvog i drugog razreda. Po jedna pobednička ekipa iz svake kategorije ide na republičko takmičenje.

„U našim vrtićima se priča o saobraćaju i pravilima ponašanja u saobraćaju. Кroz različite oblike, priče, igre, koristeći bojanke i knjige edukujemo najmlađe kada je bezbednost saobraćaja u pitanju. Svakom uzrastu je prilogođen način na koji će najbolje razumeti i shvatiti kako se kreće trotoarom, kako se prelazi ulica, vozi bicikl i slično“, izjavila je v.d.direktora ustanove Svetlana Mitić.

Ona je dodala da su svi vrtići obezbeđenim saobraćajnim znacima, semaforima i svim sredstvima koja mogu mališanima na ovom uzrastu da približe saobraćajna pravila.

Agencija je uvidela potrebu da se sve sfere društva, počev od roditelja, škola i vrtića pa do državnih institucija aktiviraju na ovom polju kako bismo edukovali najmlađe kada je bezbednost saobraćaja u pitanju.

Ideja samog projekta je da deca uzrasta od 5-8 godina, koristeći bojanku i knjigu Pažljivkova pravila, savladaju osnove bezbednosti saobraćaja, a sve kroz zabavno edukativni sadržaj. Maskota projekta je dobro poznati mališan Pažljivko, koji svoje znanje prenosi na mlađe drugare.

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.