„PozitivNI“ u Čairu

Treći „PozitivNI“ festival, ove godine održao se se danas u Nišu, u prirodi parka Čair.

Promena lokacije nije uticala da park Čair danas bude prepun dobre energije i zabave kao i kreativnih ljudi.
Kao i do sada, na festivalu je nastupilo više od 400 umetnika, svih generacija. Osim kulture, umetnosti i pomalo zaboravljenih uspomena i urbanih vrednosti, ove godine promovisan je  sport i rekreacija.

Festival se organizovao u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš, Kancelarijom za mlade i Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Štek Hous štand je bilo mesto na kome ste mogli da svratite i ostavite pozitivne poruke.
Jedan od učesnika Stefan Stamenković otkrio nam je nešto o svom hobiju koji je predstavio zajedno sa timom na ovogodišnjem festivalu „PozitivNI“. U pitanju je hodanje po traci, a svi zainteresovani su mogli isprobati ovaj ekstreman sport.

„Ovim sportom mogu se baviti i deca i odrasli, dobar je način kako bi deca možda više vremena provodila napolju i u igri, a manje ispred kompijutera. Priroda i samo učenje uspostavljanja balansa kako bi išli po traci jeste nešto što može da ih zaokupira, potrebno je dosta skoncentrisanosti jer pri hodu koristimo celo telo. Ja se ovim bavim već šest godina. Moji počeci su bili spontani i uz pomoć jednog prijatelja koji mi je na neki način približio ovaj vid sporta, ja se danas bavim njime. Prvi put sam probao upravo u Čairu, a kasnije sam usavršio i akrobacije sa vatrom i kopljem pa se danas bavim i time.
Po meni sam osećaj stajanja na traci je neverovatan, adrenalin i neko uzbuđenje.
Ja sam deo grupe USB, i poznati smo po akrobatskim performansima, nastupali smo u emisiji Ja imam talenat i trenutno nas je devetoro.“

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.