Potpisivanje ugovora za energetsku sanaciju objekata u Opštini Lebane Foto: Opština Lebane

Potpisani ugovori o energetskoj sanaciji objekata u Opštini Lebane

Potpisani su ugovori o energetskoj sanaciji objekata, što je objavljeno putem Kabineta Predsednika Opštine dana 18. aprila.

Potpisani su ugovori s krajnjim korisnicima za sufinansiranje energetske sanacije objekata. Sredstva za ovaj projekat su obezbeđena putem Ministarstva rudarstva i energetike, zajedno s lokalnom samoupravom, u iznosu od 7.800.000 RSD sa PDV-om. Od ukupno 10 ponuđenih mera, 23 ugovora je dodeljeno korisnicima koji su prošli selekciju Komisije.

Potpisivanje ugovora za energetsku sanaciju objekata u Opštini Lebane
Foto: Opština Lebane

Prilikom uručivanja ugovora, predsednik Opštine Leban Ivan Bogdanović je istakao da je ovaj poziv poslednjih godina izuzetno popularan među građanstvom. Vrednost svih današnjih ugovora, finansiranih od strane Ministarstva i lokalne samouprave, iznosi 3.401.820 RSD, dok će preostali iznos od 4.398.180 RSD biti iskorišćen za naredni konkurs.

Prošle godine, Ministarstvo je opredelilo 1,79 milijardi dinara bespovratnih sredstava za sanaciju skoro 10.000 domaćinstava u 131 lokalnoj samoupravi u Srbiji. To je rezultiralo uštedama energije jednakim godišnjoj proizvodnji gradske toplane u Nišu, odnosno smanjenju emisije ugljen-dioksida koju proizvodi oko 28.000 automobila.

Podsećamo, prošle godine, Ministarstvo je opredelilo iznos od 6.660.000 RSD za našu opštinu, a Opština je tada sklopila ugovore s 23 lica za promenu stolarije na porodičnim kućama i 3 ugovora za ugradnju solarnih panela.

 

 

Ovaj sadržaj je deo projekta “Za svetlije sutra” koji je sufininsirala opština Lebane. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.