PONOS Vlasotinca – najbolji učenici osnovnih i srednjih škola

Tokom upravo završene školske godine, 50 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije vlasotinačke opštine plasiralo se na republička takmičenja. NJih 17-oro osvojilo je jedno od prva tri mesta.

Među njima su i učesnici internacionalnih festivala. Za sve njih, predsednik opštine Bratislav Petrović priredio je prijem i poklonio im knjige velikana naše književnosti.
“To je, pre svega, uspeh vas samih, vaših nastavnika i vaših porodice i od sveg srca vam čestitam na tome. Mi radimo ono što je naš posao – stvaramo uslove u kojima će vaši talenti, rad i znanje dolaziti do izražaja. Verujem da ćete uživati čitajući dela Ive Andrića, Vuka Karadžića, Jovana Dučića i Bore Stankovića – rekao je predsednik opštine.
Petrović jer podsetio da je u poslednjih nekoliko godina u rekonstrukciju škola uloženo više od 400 miliona dinara, a da tokom leta predstoje radovi na školi u Batulovcu i prva faza radova na školi u Konopnici.
“Za još tri škole, u Stajkovcu, Orašju i Ladovici, rade se projekti. Izvesno je i da će se raditi i radionice u Tehničkoj školi – rekao je Petrović.

Od 50 učenika, po troje ih je iz OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu i OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi, četvoro iz OŠ „8.oktobar“, 11-oro iz OŠ „Siniša Janić“, 12-oro iz Gimnazije „STevan Jakovljević“ i 17-oro iz Tehničke škole.

Takođe pročitajte

Vulkanov sajam knjiga – erupcija sjajnih naslova za decu i odrasle!

Četvrti put zaredom, tradicionalno u oktobru, pre Beogradskog sajma knjiga, Vulkan izdavaštvo i knjižare Vulkan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.