utorak , 29 novembra 2022

Podela besplatnih sadnica građanima Medveđe

Opština Medveđa se priključila akciji „Posadi svoj hlad“, a organizovana besplatna podela sadnica Belog Jasena održaće se u petak 09. aprila.

Uz svaku sadnicu dobićete i uputstvo za sadnju, a na sadnicama se nalaze i vezice sa logom društveno odgovornih kompanija koje su želele da ozelene mesta gde živimo, kao i prazan prostor za upisivanje datuma sadnje i imena onoga koje sadio.

Ukoliko želite da budete deo ove akcije i da svojim delom date primer drugima i zasadite svoj Beli Jasen dođite 09. aprila u 12 časova u centru Medveđe kod spomen česme i preuzmite vašu sadnicu. Broj sadnica je ograničen. Molimo vas da zbog epidemioloških mera održavate distancu i poštujete sve propisane mere zaštite.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju.

„Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!” – saopšteno je iz NVO Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice.

Svako posađeno drvo ima uticaj i na našu planetu i na kvalitet našeg života, zato se uključite i posadite svoj kiseonik.

Takođe pročitajte

“Barbelo, o psima i deci” večeras u niškom Narodnom pozorištu

U Narodnom pozorištu Niš večeras je odigrana premijera predstave ,,Barbelo, o psima i deci“ Biljane …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.