Covid 19
Vakcinacija 2021.

Privrednici Zapadnog Balkana zajedno u borbi protiv korone

Direktor PКS – Regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević dobio je priznanje za uspešno organizovanu akciju vakcinacije više od 2000 makedonskih privrednika iz preko 1000 kompanija, realizovanu 27. i 28. marta u Nišu.

Priznanje su, u znak zahvalnosti, uručili predsednik Privredne komore Severne Makedonije i potpredsednik Кomorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana Branko Azeski, i Antoni Pešev, predsednik Skupštine Privredne komore Severne Makedonije.

„Imali smo priliku da pomognemo i veliko nam je zadovoljstvo što smo u tome uspeli. Zahvaljujem se zdravstvenim radnicima Doma zdravlja u Nišu koji su neumorno radili proteklog vikenda kako bi se svi, koji su se prijavili, vakcinisali“, rekao je Milićević i dodao da se čitav tim trudio da sve bude dobro organizovano. On je istakao da vakcinacija doprinosi stabilnom poslovanju kompanija u regionu i naglasio značaj zajedničkih regionalnih projekata koji treba da doprinesu uklanjanju poslovnih barijera.

Predsednik Privredne komore Severne Makedonije, Branko Azeski, zahvalio se na profesionalnosti koju je pokazao tim PКS – Regionalne privredne komore Niš, predvođen direktorom Milićevićem, bez čijeg aktivnog angažovanja, realizacija ne bi bila moguća u tako kratkom roku.

„Ovom akcijom dokazali smo da je naša bilateralna saradnja, ali i saradnja u okviru Кomorskog investicionog foruma od velike važnosti, ne samo kada je reč o ekonomiji, već i za svakodnevni život. U pitanju je masovna akcija realizovana u rekordno kratkom vremenskom roku. Takve aktivnosti najdirektnije pokazuju zašto nam je regionalna saradnja važna i koliko koristi možemo imati u čitavom regionu ako radimo zajedno“, rekao je Azeski.

On je istakao da su u 2020. godini zemlje regiona Zapadnog Balkana učestvovale sa 10,22 odsto u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Republike Severne Makedonije sa svetom, a da Srbija zauzima treće mesto sa ukupnim obimom razmene u vrednosti od 781,4 miliona evra.

Akcija vakcinacije makedonskih privrednika organizovana je u saradnji Privredne komore Severne Makedonije i Privredne komore Srbije u okviru Кomorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (КIF ZB6).

Izvor: PKS.RS

Takođe pročitajte

Vodič za preduzetnike: Kako uspešno proći test samostalnosti

Da li ste se ikada upoznali sa konceptom testa samostalnosti preduzetnika? Ako ste u svetu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.