Početak „Leta“ u znaku najmlađih i nežnijeg pola

Promocijom romana „Ničija“ i druženjem sa novinarkom i spisateljicom Vesnom Dedić, sinoć u dvorištu Kulturnog centra, počela je tradicionalna manifestacija „Leto u Vlasotincu“.

Predstavljajući svoj roman, Vesna Dedić je naglasila da je to priča o greškama koje činimo bežeći od samoće, priča o neverstvu, umiranju ljubavi u braku, o podnošenju osećaja da ste iskorišćeni od dece, roditelja, supruga. Dvorište Kulturnog centra do poslednjeg mesta bilo je ispunjeno pripadnicama nežnijeg pola koje su se pored književnog opusa Vesne Dedić interesovale i za njenu novinarsku karijeru. Vesna je priznala da joj je teško da se odluči koja joj je emisija „Balkanske ulice“ omiljena ali da je na nju najjači utisak ostavio glumac Mihajlo Miša Janketić.

leto u vlasotincu vesna dedic i maja markovic„Novinarstvo je zanat a proza je umetnost, otkrila je Dedićka koja je za svoj roman „Ničija“ rekla da je to štivo o prastanju i veri da te onaj koji ume da voli uvek negde čeka.

Roman prati glavnu junakinju Danku koja veruje u bajke, u ljubav, u zaljubljenost, veruje da život postaje bajka onda kada si u zagrljaju onog koga voliš. Druga junakinja Maša više veruje da je život basna, i da na kraju uvek neko nekog prevari
„Roman priča o greškama koje je žena spremna da napravi samo da bi bila u zagrljaju onog koga voli, kaže autorka.

Program vlasotinačkog leta nastavljen je na platou ispred zgrade opštine, nastupom dece Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ i najmlađih članova Folklornog ansambla „Crnilović“.leto u vlasotincu deca

-Potrudili smo se da i ove godine Vlasotincanima i svima koji budu gosti varoši na Vlasini tokom jula, priredimo bogat i raznovrstan program – rekla je prilikom otvaranja manifestcaije direktor Kulturnog centra Maja Marković.

U okviru Leta u Vlasotincu, u petak u 20.30h, u galeriji na keju, biće otvorena izložba fotografija paraglajding kluba i prikazan dokumentarni film Nebojše Ilića Ilketa „Nebeska igra“ koji govori upravo o paraglajderima. Manifestacija Leto u Vlasotincu traje do 29.jula.

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.