Platani u Balkanskoj ulici u novom ruhu

Devet umetnica uz podršku fondacije „Za lepši Niš“ i Turističke organizacije Niš organizovale su danas „oblačenje“ platana u Balkanskoj ulici u centru grada.

oslikavanje platanaOvaj nesvakidašnji umetnički događaj organizovan je u susret muzičkom festivalu „Nišville“ ali i Filmskim susretima. Balkanska ulica, koja bila je zatvorena za saobraćaj, bilo je mesto okupljanja umetnika, organizatora ali i svih ljudi dobre volje. oslikavanje platana ivan redi

Osnivač pomenute Fondacije mr Ivan Redi kaže da je presrećan što se ostvario jedan njegov san, da Niš dobije deo grada sa dušom.

Pored niških dizajnerki Milice Dimitrijević, Anite Sadiković, Jane Petrović, Petre Nikolić, Dine Blagojević, Aleksandre Antić, Eme Ristić i Milice Kitanović predvođene kreatorkom Jelenom Dimitrijević u performansu su učestvovali mladi ambasadori i volonteri Filmskih susreta. Dok su deca bez adekvatnog roditeljskog staranja iz udruženja „Dečija sela“ koja su oslikavala  žardinjere sa cvećem. Donator cveća je  JKP Medijana.oslikavanje platana zuto drvo

oslikavanje platana zardinjereSutra će u Balkanskoj ulici među „odevenim“ platanima od 18 časova biti prikazana modna revija, od 20 časova je debata o stripu na kojoj učestvuje tvorac „Dilan Doga“ Bob Živković a za dva sata kasnije je zakazana projekcija filma „Casablanka“.

 

 

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici 29. Internacionalnih horskih svečanosti

Internacionalne horske svečanosti prvi put su održane 1966. godine. Manifestacija traje četiri dana i održava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.