Niške modne kreatorke „oblače“ platane u Balkanskoj ulici

Moda i muzika idu jedno sa drugim a niške modne kreatorke, uz podršku Fondacije “Za lepši Niš” i Turističke organizacije, idu korak dalje pa će učiniti da jedna ulica u Nišu bude pista ne samo za manekenke nego i za platane.

plataniBalkanska ulica u centru grada 11. i 12.avgusta biće ispunjena kreativnom energijom jer će se održati dva zanimljiva događaja, Modna revija platana i revija „Between Magic Woods“.

„Prvog dana, 11.avgusta nas desetoro kreativaca oslikavaćemo stabala platana u Balkanskoj ulici. Svaka učesnica će direktno na drvetu oslikavati i stvarati svoju kreaciju koju će drvo poneti.  Inspiracija za oslikavanje su muzika i film. Akcija ce imati i muzičku pratnju benda koji je učesnik Nišvil festivala, kaže dizajnerka Jelena Dimitrijević koja vodi ovaj projekat. One žele da ulepšaju ulicu ali i  pokažu nekoliko tehnika oslikavanja.platani pripreme

U oslikavanju će učestvovati pored Jelene Dimitrijević i Milica Dimtrijević, Milica Kitanović, Anita Sadiković, Jana Petrović, Petra Nikolić, Dina Blagojević,  Aleksandra Antić, Danica Stojanović i Ema Ristić.

platani modni detaljDrugi dan, petak, 12.avgust od 18 časova , rezervisan je za revije učesnica akcije oslikavanja platana. „Between Magic Woods“ je prigodan naziv revija jer će se to sve dešavati upravo između oslikanih magičnih stabala. Nišlije moći da pogledaju revije Jelene Dimtrijević i Anite Sadiković, Petre Nikolić, Milice Kitanović, Jane Petrović i Dine Blagojević.

 

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Jedan komentar

  1. Veliko hvala na podršci?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.