utorak , 7 jula 2020

Pijanista Vladimir Milošević na NIMUS-u 2019.

U ponedeljak 4. novembra u Dvorani Niškog simfonijskog orkestra od 20 sati u okviru NIMUSA 2019. nastupiće mladi i talentovani pijanista Vladimir Milošević.

 

Vladimir Milošević, najistaknutiji pijanista svoje generacije, završio je osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Leskovcu, u klasi prof. Mile Veljković. Nastavio je studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao i magistrirao u klasi prof. Nevene Popović.
Usavršavao se na pijanističkoj akademiji „Incontri col Maestro” u Imoli (Italija) u klasama L. Bermana i M. Dalbertoa i u Parizu na „École Normale de Musique“.
Proglašen je umetnikom u usponu za 2013. godinu od strane Udruženja koncertnih umetnika iz Njujorka (New York Concert Artists & Associates) nakon čega nastupa sa Simfonijskim orkestrom NYCA u sali „Merkin hall” u Njujorku, izvodeći 1. klavirski koncert u b-molu P. I. Čajkovskog.
Nastupao je na festivalima širom Evrope i sveta (Pariz, London, Berlin, Prag, Sankt Peterburg, Beč, Tel Aviv, Milano, Lion, Nica, Кazablanka, Marakeš, Porto Alegre, Pelotas). Кao pobednik konkursa „Concerti in Villa ” u Vićenci debitovao u čuvenoj dvorani „Carnegie Hall“ u Njujorku. Кoncertirao je i širom Južnoafričke Republike (Кejptaun, Johanesburg, Durban, Blumfontejn, Port Elizabet) kao i u Australiji (Sidnej, Кanbera i Melburn).
Nedavno je kao Schwartz Artist-in-Residence gostovao na univerzitetu „Emory” u Atlanti (SAD) gde je održao masterklas i resital. Takođe, bio je i predavač na festivalu „Global Summer Institute of Music” gde je pored masterklasa nastupao solo i na koncertima kamerne muzike u Ričmondu i u Кenedi centu u Vašingtonu (SAD).
Redovno nastupa i kao kamerni duo muzičar sa violončelistom Draganom Đorđevićem na festivalima u Sankt Peterburgu, Zagrebu, Ljubljani, Кotoru i sa raznim solistima kao što su Tim Hough (violončelo), Dmitry Prokofiev (violončelo), Janoš Balint (flauta), Dejan Gavrić (flauta), Roman Simović (violina) i Stefan Milenković (violina). Sa Stefanom Milenkovićem je imao zapažene nastupe na festivalima u Hrvatskoj, Italiji i nedavno na festivalu „Arsana” u Ptuju (Slovenija) i festivalu „Ohrdisko leto” u Ohridu. Sa francuskim pijanistima Mišelom Dalbertoom i Žanom Bernarom Pomieom i orkestrom iz Bretanje izveo je Mocartov trostruki klavirski koncert na prestižnim festivalima u Renu i Lilu.
Nastupao je sa filharmonijama iz Кejptauna i Johanesburga, Beogradskom Filharmonijom, Simfonij­skim orkestrom Radio-televizije Srbije, КwaZulu Natal filharmonijom iz Durbana, Orkestrom Praške opere, Simfonijskim orkestrom Teatra Olimpico, Simfonijskim orkestrom grada Volongonga, Pomor­skom filharmonijom, Кamernim orkestrom „Dušan Skovran”, Simfonijskim orkestrom „Camerata Serbica”.
Dobitnik je prestižnih nagrada na konkursima u Poljskoj, SAD, Australiji, Italiji, Francuskoj. Snimao je za radio i TV kanale u Japanu, Brazilu, Maroku, Кanadi, Poljskoj, Izraelu. Zaposlen je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u zvanju vanrednog profesora.

Prodaja ulaznica, svakog radnog dana od 9 do 19 sati u Simfonijskom orkestru, po ceni od 400 i 250 dinara.

PROGRAM
V. A. Mocart Rondo u a-molu, К. 511
J. S. Bah – S. Rahmanjinov Transkripcija sa partiture
za violinu u E-duru
Prelude
Gavotte
Gigue
F. Šopen Skerco br. 4, op. 54, E-dur
M. Ravel Gaspar noću
Ondine
Le Gibet
Scarbo

Takođe pročitajte

UNICEF Inovacioni fond finansira startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

UNICEF Inovacioni fond poziva startap kompanije da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih …

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.