utorak , 31 januara 2023

Budući komercijalisti posetili Narodnu banku Srbije

Učenici drugog i trećeg razreda leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole, obrazovnog profila komercijalista u okviru projekta „Finansijsko opismenjavanje učenika“ posetili su izložbeni prostor Narodne banke Srbije i učestvovali premijerno na radionicu „Znamenite ličnosti na novčanicama“.

Učenici su bili u mogućnosti da obiđu muzej NBS, gde su im stručni kustosi objasnili sve o istoriji novca u našoj zemlji, pojmu i ulozi centralne banke, značajem štednje, kao i kako prepoznati falsifikovani novac.Takođe su imali priliku da odgledaju film edukativnog karaktera o hiperinflaciji iz perioda 1993.godine prošlog veka.

Ono što je učenicima bilo posebno zanimljivo je to što su dobili novčanicu sa njihovim likom,izrađenom na licu mesta.
Nakon realizovane radionice, učenici su posetili kompaniju Coca Cola Hellenic. Pored predavanja o istorijatu kompanije, mogućnostima zapošljavanja mladih u njoj, učenici su posetili jedan deo proizvodnog pogona gde su se upoznali sa tehnologijom prerade, ali i organizacijom proizvodnog procesa, tako da su iz prve ruke imali uvid kako „iznutra“ izgleda i funkcioniše jedna moderna i svetska kompanija.
Na obostrano zadovoljstvo, naša škola će biti u prilici da im na isti način i uzvrati gostoprimstvo.

Takođe pročitajte

200 hiljada EUR za kreativnost u turizmu

Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.