Foto: Petar Janković

Petar Janković iz Niša osvojio srebrnu medalju na Svetskom Super Kupu u Masaži 2023.

Učesnik iz Niša, Petar Janković, ponosno je doneo srebrnu medalju u kategoriji Wellness masaže sa Svetskog Super Kupa u Masaži 2023, održanog u Rumuniji 11. i 12. novembra ove godine.

Ovo je bilo drugo takmičenje na kojem je Petar učestvovao, nakon osvajanja bronzane medalje na Balkanskom takmičenju masaže održanom u Indjiji 27. i 28. maja iste godine.

Svetski Super Kup u Masaži, koji se održava pod pokroviteljstvom udruženja masera i terapeuta nacionalnih i internacionalnih, okupio je 170 učesnika iz različitih delova sveta. Među njima su bili stručnjaci iz Azije, Amerike, Evrope, uključujući zemlje poput Španije, Italije, Izraela, Nemačke, kao i predstavnici Balkana, uključujući Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, i Rumuniju.

This slideshow requires JavaScript.

Takmičenje je podeljeno u više kategorija, uključujući švedsku masažu, wellness masažu, slobodni stil inspirisan zapadom, slobodni stil inspirisan Azijom, masažu lica, i masažu na stolici. Svaki učesnik imao je 30 minuta da pokaže najbolje delove svog rada, a sudije, među kojima su bili i učitelji masaže iz celog sveta, ocenjivali su ih prema različitim kriterijumima.

Među ključnim faktorima ocenjivanja bili su stav masera tokom rada, tehnika koju koristi, kombinacija različitih tehnika, i tečnost u radu, poznata kao „flow“. Flow predstavlja rad koji se odvija bez prekida, sa svaki pokret koji prirodno prelazi u sledeći, stvarajući ritam rada koji ima uvodni deo, razradu, i zaključak.

Osim toga, ocenjivao se i smisao tretmana, ambijent oko stola za masažu, kao i inovacija, odnosno novitet koji nosi lični pečat terapeuta.

Petar Janković je osvojio srebrnu medalju zahvaljujući svojoj izvanrednoj tehnici, besprekornom „flow“-u, i kreativnom pristupu wellness masaži. Njegov uspeh predstavlja ne samo lično postignuće već i afirmaciju kvaliteta masažne scene u Srbiji na globalnom nivou.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.