sreda , 10 avgusta 2022

“Pametni gradovi” na trećoj KreNI konferenciji

Od 30. oktobra pa do 15. novembra biće otvorena prijava za polaznike treće KreNI konferencije.

Poziv je otvoren za sve mlade ljude koji se bave nekom od oblasti kreativnih industrija i to arhitekturom, dizajnom, advertajzingom, informacionim tehnologijama, multimedijima i menadžmentom u kreativnim industrijama.
Prijave se mogu naći na sajtu www.kreni.org i na osnovu njih biće odabrano 60 polaznike konferencije.
KreNI konferencija kreativnih industrija je petodnevna konferencija na kojoj mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija rade sa međunarodnim predavačima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu.
Tema ovogodišnje konferencije je “Pametni gradovi”.
Neki od predavači #KreNI3 konferencije biće Džeri Holsople, profesor sa Univerziteta u Virdžiniji, Remko van de Kraats, dizajner i kreativni direktor studija EDHV u Ajndhovenu, Milan Janić, ekspert u oblasti advertajzinga iz Pariza, Adnan Mujadžić iz Creative Industries Styria iz Graca, Tadej Slapnik, državni sekretar u kancelariji premijera Republike Slovenije, Nikola Teofilović, generalni menadžer Cantana Media Serbia.
Zemlja domaćin #KreNI3 je Holandija i tokom konferencije u okviru holandskog kutka “Pametna zemlja” biće prikazani dobri primeri iz ove zemlje u oblasti pametnih gradova i održive energije. KreNI konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Grada Niša, Ambasade Holandije u Srbiji, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Erste banke, Francuskog instituta u Nišu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Ambasade SAD-a u
Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma. Donatori realizaciji ideja koje će se razviti na konferenciji biće i sami polaznici koji će kotizacijom od 1000 dinara uložiti u ideju koju budu razvili.
Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima i prijavni formular, dostupno je na sajtu www.kreni.org

Takođe pročitajte

Niš ponovo postaje važan centar grnčarije

Niš je u 2022. godini postao grad u kojem je grnčarija opet popularna. Deli prostor je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.