Otkazan Outdoor festival Jerma, ali ne i dalje aktivnosti na promociji kanjona reke Jerme

Usled nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji i Pirotskom okrugu otkazan je Outdoor festival Jerma, jedna od najlepših letnjih avantura u Srbiji.

Planirano je da festival od 12. do 16. avgusta, okupi aktivne porodice, avanturiste i zaljubljenike u prirodu kako bi zajedno, kroz različite programe i aktivnosti, upoznali lepote Specijalnog rezervata prirode Jerma.

Organizacioni tim Outdoor festivala Jerma do poslednjeg trenutka radio je na pripremi festivala, u nadi da će doći do poboljšanja opšte zdravstvene situacije u Srbiji i u svetu. S obzirom na to da do toga nije došlo, odlučeno je da se festival ove godine ne održi.

This slideshow requires JavaScript.

Glavni razlog otkazivanja je: Briga za zdravlje i sigurnost svih učesnika koji su uključeni u Outdoor festival Jerma – porodice sa decom, pojedinci iz Srbije i regiona, mnogobrojni članovi tima, partnerske organizacije, volonteri i lokalno stanovništvo koje je pretežno staračko i socijalno ugroženo. Tokom organizovanja aktivnosti u prirodi, zdravlje i sigurnost učesnika uvek su bili na prvom mestu, te će tako biti i ovog puta.

Festival je otkazan, ali leto u kanjonu reke Jerme nije. Udruženje Avanturistička mreža, koje je i organizator festivala, poziva sve zainteresovane da samostalno istražuju kanjon i dolinu reke Jerme. U narednom periodu, udruženje će aktivno raditi na digitalnoj promociji ovog kraja i kroz realizaciju projekta „Jerma za avanturiste“, sa željom da svim zainteresovanim posetiocima pomognu da sami kreiraju svoju avanturu. Projekat „Jerma za avanturiste“ podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, lokalnih turisičkih organizacija i opština.

Kanjon reke Jerme sa okolinom smešten je na teritoriji opština Pirot, Dimitrovgrad i Babušnica, iako na samo par sati od Beograda, sve do 70-ih godina prošlog veka bio je nepristupačan i nedostupan javnosti. Čak i danas, samo najveći zaljubljenici u prirodu su upoznati sa lepotama ovog kraja i reke Jerme koja izvire u Srbiji, prolazi kroz Bugarsku i opet se vraća u našu zemlju, probijajući kanjon koji mnogi nazivaju „srpskim Koloradom“. Strme litice kanjona, tuneli kroz koje je saobraćao vozić Ćira, vidikovci i pećine, legende o Pop Martinovom blagu, lokalni specijaliteti i domaća hrana nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Svoju ljubav prema ovom kraju, udruženje Avanturistička mreža deli sa posetiocima kroz organizaciju aktivnosti koje promovišu zdrave stilove života i zaštitu prirode i aktivnu digitalnu promociju na zvaničnom sajtu www.visitjerma.com

Svi oni koji žele da ovo leto pamte po avanturama iz kanjona reke Jerme, pozvani su da se pridruže jedinstvenoj eko-avanturističkoj zajednici i dobiju praktične savete oko samostalnog kreiranja avantura.

 

Zvanični veb sajt i društvene mreže:

www.visitjerma.com

Facebook: https://www.facebook.com/visitjerma/

Instagram: https://www.instagram.com/outdoor_fest_jerma/

Video sa Outdoor festivala Jerma 2019: https://youtu.be/FqLPtUNvxWI

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.