sreda , 5 avgusta 2020

On je Aleksandar VELIKI i junak svoje generacije

Maturant vlasotinačke gimnazije Aleksandar Vidosavljević (20) nije samo zajedno sa svojim vršnjacima položio “ispit zrelosti” već je uspeo da pobedi sve predrasude o osobama koje boluju od cerebralne paralize.

Ti si dete Božje. Zar misliš da bi bilo kakav roditelj dao svome detetu teret koji ono ne može podneti? Bog ti daje teret jer veruje u tebe, veruje da baš ti imaš snagu i moć podneti baš to što ti se u životu događa. Nemoj dopustiti da zbog jednog trenutka slabosti ne doživiš sve lepo što te u životu čeka. Ti si moja krv, slušaj svoje srce, ono je veliko kao kuća u kojoj se svako oseća prijatno. Od tebe će bežati samo oni koji imaju veći “šupak” od srca. Takvim ljudima će guzica uvek biti puna ali srce prazno. Prepoznaćeš ih po tome jer oni nemaju svoju prošlost, sadašnjost i budućnost, ona se ne može kupiti već mora doživeti, ovo je samo jedna od emotivnih poruka njegovog oca Miroslava koji je sa suprugom Sanjom najponosniji zbog svega što je Aleksandar uspeo.

On nam je svojom voljom dao snagu da se borimo i jedino je on zaslužan za ovaj uspeh, kaže Miroslav koji ne može a da se bez gorčine ne priseti ratne 1999.godine. Baš na Vidovdan 26.juna rodilo se dete ljubavi, Aleksandar. Međutim, zbog nestručnog porođaja nastale su komlikacije koje su ostavile trajne posledice. Nikog nisu gonili jer su svi energiju podredili lečenju Aleksandra. Sanja je šest godina provela na Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”…Ali, ne žele da se vraćaju u prošlost jer su srećni i ponosni roditelji maturanta koji je gimnaziju završio sa svim peticama a očekuju i da budu roditelji apsolventa Filozofskog fakuletat u Nišu.

“Želim da studiram socijalnu politiku i da radim sa decom sa posebnim potrebama  jer imam ogromno iskustvo, otkriva nam Aleksandra svoje planove. Ne krije da je književnost njegova velika ljubav ali smatra da je kao socijalni potrebniji deci koja imaju probleme.

“Ponosan sam na to što jesam i nikada za ovih 20 godina nisam primetio neki kritički pogled okoline. To je velika sreća za svakog. Čovek mora da se bori, da grebe i da bude junak u svojim očima a onda će okolina samo to i primećivati. I pored toga što sam u kolicima ništa mi u životu nije bilo uskraćeno. Probao sam sve što sam hteo u skladu sa svojim godinama, priča Aleksandar koji ima samo reči hvale za sve svoje profesore i nastavnike a posebno ističe Bratislava Spasića, Suzanu Pešić, Sanju Stojanović i Jovana Tasića.

“Oni su moji uzori jer su se poneli kao pravi pedagozi i prijatelji, veli Aleksandra koji ima puno planova za budućnost, da završi fakultet, pomaže deci, napiše roman, pa i da se zaljubi….

 

Takođe pročitajte

Zaštita lokaliteta Cerjanske pećine – Razvoj turizma uz ograničenje gradnje

Gradska upava Niša odlučna je da sačuva dragulj ovog kraja, jednu od najdužih i najznačajnijih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.