četvrtak , 19 maja 2022

Omladinski forum po treći put na Vlasinskom jezeru

Treću godinu zaredom, od 15. do 22.jula na Vlasinskom jezeru biće organizovan Omladinski forum  koji ima edukativni i društveni cilj.

Forum je osmišljen kao kamp koji je tematski podeljen po modulima u okviru kojih učesnici sudeluju u interaktivnim radionicama, iz oblasti medija, inovacija, lokalnog aktivizma, preduzentništva, upravljanja projektima, finansija, kulture, umetnosti, sporta, kao i iz ekologije i održivog razvoja.

“Kao edukativni cilj reč je o motivaciji mladih za preuzimanje aktivne uloge u razvoju lokalne zajednice, podsticanje preduzetničkog duha, kreativnosti kao i upotrebu praktičnih veština u svakodnevnom životu i radu. Pored toga, izuzetno je važna međusobna komunikacija učesnika i njihova mogućnost snalaženja u grupnim aktivnostima kao i u organizaciji i podeli uloga u okviru svake kamperske jedinice. Socijalizacija je veoma bitan društveni činilac i za njihove dalje poslovne uspehe i saradnju, mladi ambiciozni ljudi će imati priliku da na ovom Forumu budu u direktnom kontaktu sa priznatim i poznatim stručnjacima iz Srbije i regiona, najavljuju organizatori.

Prijave su otvorene do 14. jula preko prijavnog formulara koji se nalazi na zvaničnom sajtu Foruma Vlasina.

Link : http://www.forumvlasina.rs/signin/user

Pored jako uspešnih organizacija i predavača koji će nam govoriti o digitalnom marketingu, bezbednosti na internetu, pokretanju i značaju studenstkih I omladinskih organizacija, kulturnog nasleđa naše zemlje, važnosti javnog nastupa, zaštiti intelektualne svojine, očuvanju i unapređenju zaštite životne sredine, upravljanje I snalaženje u kriznim situacijama u prirodi itd. obezbedili smo I mnogo drugih aktivnosti u cilju buduće saradnje I aktivizma svih mladih koji budu deo ovogodišnjeg Foruma Vlasina.

Boot Camp Serbia ekipa će se ove godine postarati o fizičkoj aktivnosti svih učesnika, a u cilju promocije potencijala prirodnog okruženja Vlasine i Vlasinskog jezera pozvali smo Vlasina MTB maraton koji se održava 3.septembra ove godine, kako bi se lokalno stanovnišvo i naši učesnici upoznali sa programom i njihovom organizacijom.

Jedan od atraktivnih događaja ove godine biće i WELCOME PARTY za sve učesnike i posetioce Foruma gde će nastupiti  nadaleko poznat niški dvojac , Miloš Ilić i Filip Marjanović iz organizacije koja se bavi promovisanjem i razvojem Alternativne kulture regiona, pod nazivom Roots Alternative.

Boot Camp Serbia: https://www.facebook.com/bootcampserbia/?fref=mentions

Vlasina MTB maraton: https://www.facebook.com/events/616469481896668/?fref=ts

ROOTS ALTERNATIVE: https://www.facebook.com/rootsalternativeofficial/?fref=ts

 

Ovo su neka od učestalih pitanja vezanih za ovogodišnji Forum Vlasina:

  1. Ko može da se prijavi za Forum i na koji način?

– Svi mladi uzrasta od 15 do 30 godina mogu učestovati i prijaviti se putem obrasca za učesnike, koji se nalazi na sajtu www.forumvlasina.rs . Cena  je 39 evra za prvih 105 prijavljenih.

  1. Šta sve imam obezbeđeno u kampu?

– Iznos koji budeš uplatio/la pokriva organizovan prevoz iz regionalnog centra iz kog krećeš (Beograd, na primer) i sva tri obroka.

  1. Nemam svoj šator i vreću. Šta sad?

– To nam obavezno naglasi u prijavi kako bismo mogli na vreme da ti nabavimo šator i vreću. Nije nikakav problem ako nemaš, uz doplatu u iznosu od 10 evra pokrivamo  troškove iznajmljivanja ali ti savetujemo da pomogneš Forumu i pozajmiš od prijatelja, a ko zna možda i taj prijatelj odluči da pođe sa tobom!

  1. Da li je bezbedno da na kampovanje ponesem laptop, fotoaparat i ostale tehničke uređaje?

– Da, naravno, čak je i više nego poželjno kako biste mogli da fotografišete sve radionice, predavanja i druženja, zapišete korisne savete predavača!

  1. Da li na Forumu mogu da promovišem svoju organizaciju, projekte i ideje?

– Celokupan Forum je posvećen promociji omladinskog aktivizma, projekata, organizacija, stoga je poželjno da tokom trajanja Foruma deo vremena posvetite promociji svojih organizacija i projekata.

  1. Da li na Forumu imam obezbeđenu struju I internet?

Znamo da vas sve zanima, pa ćemo naglasiti – ovo neće ličiti na Survivior, imaćete obezbeđen besplatan WiFi u kampui struju kako biste punili vaše električne uređaje!

Više informacija možete dobiti pozivom na broj telefona naše kancelarije 011/4118477 ili pisati našoj FB stranici https://www.facebook.com/omladinskiforumvlasina/?fref=ts

Promo spot Forum Vlasina 2016!
https://www.youtube.com/watch?v=XExkzfbsYbo

 

Takođe pročitajte

Besplatan program Nišvila za „Noć muzeja 2022“

Nišville jazz festival će tradicionalno i ove godine obeležiti manifestaciju „Noć muzeja 2022“ u sredu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.