Čisto iz ljubavi Foto: Lokalna Fondacija Niš

Očišćen nišavski kej na Vizantijskom bulevaru kod Lidla

Uspešno je očišćen jedan deo obale Nišave kod Lidla na Vizantijskom bulevaru u organizaciji Lokalne fondacije Niš, a uz podršku kompanije Lidl Srbija i projekta Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective.

 Akciji su se priključili izviđači odreda Josif Pančić kao i volonteri organizacije Eko gerila Niš. Zajedničkim snagama prikupili smo oko 100kg smeća i ovom prilikom LFN apeluje na sve sugrađane da ne ostavljaju smeće i ne bacaju u reku, jer grad Niš ima samo Nišavu.

Čisto iz ljubavi
Foto: Lokalna Fondacija Niš

Učesnici akcije su prilikom prikupljanja odmah sortirali smeće kako bi olakšali reciklažu. Na ovaj način doprinosimo očuvaju životne sredine, a posebno reka.

Lokalna fondacija Niš ima za cilj razvoj grada pružanjem podrške sugrađanima koji žele da unaprede zajednicu. Ovu podršku mogu da dobiju putem javnih konkursa LFN, a za koje organizacija na različite načine prikuplja novac, putem trajnih naloga građana, pojedinačnim donacijama pojedinaca i kompanija, a najpoznatiji način su javne i Fejsbuk licitacije. Do sada je podržano 35 ideja sugrađana i u zajednicu vraćeno 36.000 evra.

 

 

Takođe pročitajte

Sajam lova i ribolova od 9. do 12.maja u Nišu

Tradicionalni sajam lova i ribolova „NIŠ 2024“, 22. po redu, biće održan u  hali „Čair“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.