Međunarodni dan fizioterapeuta posvećen obolelima od artritisa

Fizioterapeuti Instituta „Niška Banja“ obeležiće Međunarodni dan fizioterapeuta u petak 8. septembra  u 10 sati, na terasi stacionara „Radon“ (IV sprat), sa ciljem da ukažu  na značaj i ulogu koju profesija ima u očuvanju zdarvlja ljudi i podizanje svesti o fizioterapeutskoj struci.

Proslavom dana fizioterapeuta obeležava se jedinstvo i solidarnost fizioterapeutske zajednice širom sveta, tj. svojim aktivnostima želimo da skrenemo pažnju na mesto koje naša struka ima u očuvanju i poboljšanju zdravlja ljudi.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana fizioterapeuta je „Rehabilitacija obolelih od artritisa“ i uloga fizioterapeuta u lečenju osoba obelelih od ove bolesti. Fizioterapeuti Instituta „Niška Banja“ prikazaće deo vežbi koje se sprovode u našem Institutu kod ovih bolesnika. Takođe ćemo pokazati i vežbe za prevenciju gojaznosti.

Sve  vežbe, koje se primenjuju u fizioterapiji moraju biti ciljane i dozirane, što zahteva izradu plana i programa lečenja za svakog pacijenta ponaosob. Cilj vežbi je poboljšanje kondicije, povećanje obima pokreta i snage mišića, poboljšanje balansa i koordinacije, smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja, povećanje samopouzdanja i poboljšanje energije.

Takođe pročitajte

Kako se izboriti sa prolećnim alergijama

Alergija (preosetljivost) je prirodna, zaštitna reakcija organizma od agenasa iz okoline, koje organizam doživljava kao pretnju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.