NURDOR – Praznična radost puni kutija za hrabrost

Terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost izazivaju strah i nesigurnost.

Zato su ljudi iz NURDORA osmislili „Kutiju hrabrosti“ koja se nalazi na svim odeljenjima pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji. Nakon terapije koju prime, deca iz kutije izvlače po jednu sitnu igračku kao malu simboličnu „nagradu za hrabrost“.

Pružiti im trenutak radosti i olakšati bol je izuzetno važno za emocionalno blagostanje dece tokom ovako teških medicinskih postupaka.

Kutije su veoma popularne među malim Superherojima, toliko da pokušavaju da provire i saznaju šta se to sve krije unutra.

Mi želimo da da kutije uvek budu pune, ali to znači veliki broj malih igračaka. Humani Vranjanci na inicijativu Ženskog solidarnog fronta uz neprocenjivu pomoć Društva onkoloških pacijenata, škole fudbala „Prestiž“, udruženja Roditeljstvo plus i Borino i evropsko Vranje (BEV), kao i Kola sestara Eparhije Vranjske „Prepodobna Anastasija“, žele da pomognu „punjenju kutije“ na pedijatrijskoj hemato-onkologiji u Nišu, navode iz vranjskog CMTDO.

Ideja je sledeća, zbog specifičnosti igračaka koje se mogu naći u kutijama (treba da budu nove, veličine ne veće od 13×13 centimetara i da mogu da se sterilišu) mi pokrećemo prazničnu trampu igračaka. U narednih desetak dana prikupljamo sve igračke, polovne i nove koje će se naći na velikom humanom događaju nazvanom „PRAZNIČNA RADOST  PUNI KUTIJU ZA HRABROST“.

Potrebno je da igračke odnesete u prostorije Iskon radija (Saborni hram) ili kontaktirate naše volontera  koji će preuzimati igračke ukoliko ne možete da ih dostavite. Sredinom decembra na velikom događaju trampimo, dve polovne igračke za jednu novu, malu i adekvatnu za Kutiju za hrabrost. Naravno, pojedinci, kompanije, ustanove i preduzeća mogu ako žele donirati nove igračke. Pozivamo i sve one koji ne žive u Vranju, a žele da podrže akciju uplate sredstva na račun NURDOR – a sa naznakom „Za kutiju hrabrosti“.

Pozivam Vranjance, mališane i njihove roditelje da u vreme darivanja i prazničnih radosti pružimo simboličnu podršku Superherojima koji biju životne bitke, olakšamo im lečenje i damo mali doprinos velikom poslu koji obavlja NURDOR.

Takođe pročitajte

Vitiligo nije zarazan i može se lečiti

Vitiligo je stečeno oboljenje,  u najvećem broju slučajeva autoimunske prirode, može imati naslednu komponentu. Karakteriše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.