Počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore

Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore krajem prošle nedelje ozvaničen je početak sadnje 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore, u okviru projekta „BORimo se za naše šume“. U kampanji koju su realizovale kompanije Mondelēz International i Nelt Grupa sa partnerima, sadnicama će se u narednom periodu ozeleniti različite lokacije u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu, Andrijevici i Mojkovcu.

Reč je o zajedničkoj inicijativi kompanija, u okviru koje su potrošači kupovinom Milka proizvoda u vrednosti 5 evra tokom jula i avgusta, doprineli ovom važnom ekološkom projektu. Instituticionalnu podršku ovoj inicijativi pružili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa Crne Gore, Glavni Grad, kao i Zelenilo d.o.o.

Zahvaljujući angažmanu potrošača i podršci ključnih institucija, ova akcija simboliše snagu udruženog delovanja svih aktera društva.

Poslujući u prehrambenoj industriji, posvećeni smo tome da u čitavom proizvodnom procesu poštujemo načela održivosti – od samog uzgoja nekih od glavnih sastojaka koje koristimo za naše proizvode, preko proizvodnje, efikasnog i obnovljivog korišćenja prirodnih resursa do izbora same ambalaže koju koristimo za naše proizvode. Sa druge strane, vrlo nam je važno da društveno odgovornim aktivnostima doprinesemo zajedničkom napretku ljudi i zajednice. Ponosni smo što smo današnjom akcijom započeli sadnju 100 000 novih sadnica crnog bora na teritoriji Crne Gore i što smo zajedno sa partnerima, ali i svim građanima koji su doprineli našem cilju u ovoj akciji, pokretači pozitivnih promena usmerenih na zaštitu lokalne životne sredine i revitalizaciju šumskih područja Crne Gore”, izjavila je Marina Hadrović, generalna direktorka kompanije Mondelēz International za tržišta Adria regije i Bugarsku podsećajući da su zaposleni u kompaniji ovog proleća, u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećima, kroz različite aktivnosti učestvovali u sadnji novih stabla lišćara i četinara u Srbiji i Hrvatskoj.

Iz kompanije Nelt Grupa poručuju da ova akcija predstavlja korak napred ka održivijoj budućnosti i svedoči o moći zajedničke akcije u borbi za očuvanje prirode.

Pokazujemo primer snage partnerstva dve kompanije, kao i značaj brige o lokalnoj zajednici na delu. Sa kompanijom Mondelēz International i našim sugrađanima napravili smo značajan korak za očuvanje prirodnog nasleđa Crne Gore. Nastavljamo da radimo na jačanju partnerstava i ostajemo stabilan oslonac zajednicama u kojima poslujemo, jer je to na vrhu liste prioriteta Nelt Grupe”, istakla je Ljilja Pižurica, izvršna direktorka Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije.

Podsetimo, inicijativa „BORimo se za naše šume“ je usledila kao nastavak prethodno uspešne organizovane akcije usmerene na zaštitu životne sredine i doprinos lokalnoj zajednici koje je kompanija Mondelēz International organizovala u Srbiji i Hrvatskoj.

PR

Takođe pročitajte

Budući studenti iz Pirota razvili uređaj za upozoravanje o opasnostima na reci

Petoro  budućih studenata iz Pirota dobilo je finansijsku podršku u iznosu od 100.000 dinara  za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.