utorak , 19 oktobra 2021
Ilustracija

Novi dom za desetočlanu porodicu u emisiji “Kuća od srca”

Porodice sa više dece u Republici Srbiji koje žive u lošim uslovima u narednom periodu dobiće potpuno nove kuće, a prva među njima biće rađena u Opštini Medveđa, saopšteno je nakon sastanka ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića sa predsednikom Opštine Medveđa Nebojšom Arsićem i autorom emisije humanog karaktera „Кuća od srca“ Žarkom Lazićem.

Ministar Đorđević rekao je da je porodica sa desetoro dece, koja živi u krajnje lošim uslovima, prva u nizu onih, kojoj će resorno ministarstvo, u saradnji sa drugim institucijama i ljudima dobre volje u najskorijem vremenu pomoći i obezbediti bolje uslove za život.

„Bolja demografska slika Srbije i veći natalitet, prioritet su rada ove Vlade, a to je naglasio i predsednik Aleksandar Vučić. U saradnji sa lokalnom samoupravom i ovom humanom emisijom porodici iz Medveđe, koja ima desetoro dece, uskoro ćemo izgraditi novu kuću. Ne smemo dozvoliti da bilo koja porodica živi u uslovima koje nisu dostojne čoveka, a pogotovo one sa više dece. Naša obaveza je da svima njima obezbedimo kvalitetniji život i nastojaćemo da u tome i uspemo i da svi roditelji u Srbiji svojoj deci mogu da obezbede bezbrižnije odrastanje i srećno detinjstvo“, rekao je Đorđević.

Predsednik Opštine Medveđa, Nebojša Arsić zahvalio je ministru Đorđeviću na zalaganju i na pružanju adekvatne pomoći kada je u pitanju ova porodica. Sve što je bilo u okviru mogućnosti lokalne samouprave, opština Medveđa je izašla u susret, kako ovoj tako i ostalim porodicama koje su u istoj ili sličnoj situaciji.
Žarko Lazić autor emisije humanog karaktera „Кuća od srca“, čiji je pokrovitelj „Shadow Production“, ovom prilikom je istakao da projekat koji vodi za cilj ima zbrinjavanje najugroženijih porodica u Srbiji.

„Veoma mi je drago što je Ministarstvo prepoznalo značaj ovog projekta i podržalo ga. Hvala ministru Đorđeviću na ličnom zalaganju, verujem da ćemo svi zajedno uspeti da obezbedimo adekvatne uslove za život brojnim porodicama u našoj zemlji“, rekao je Lazić.

Takođe pročitajte

Vlasotinčanka Anđela Dinić balkanski šampion u šahu

Mlada Vlasotinčanka Anđela Dinić balkanski je šampion u šahu u kategoriji do 20 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.