utorak , 7 jula 2020

“200 EVRA” – korupcija ponekad OK ako Vas izvadi iz nezgodne situacije?!

PROTECTA je u saradnji sa učenicima srednjih škola iz Niša održala premijeru predstave forum teatra pod nazivom „200 EVRA“ koju su  osmislili i izvode je učenici srednjih škola iz Niša.Predstava na šaljiv način pokazuje scene iz života koje su vezane za korupciju, onako kako ih vide mladi ljudi. Predstava ukupno ima četri scene (partijsko zapošljavanje u školi, mito kod saobraćajnog prekršaja, nepotizam kod javne nabavke i mito kod polaganja ispita), a posle svake scene je moderator  predstave u razgovoru sa decom iz škole koja su bila publika produbljivao temu, uključivao publiku gde je svako mogao da kaže svoje mišljenje.

Po broju i kvalitetu diskusija vođenih nakon svake scene videla se velika zainteresovanost mladih za temu, ali i velika neslaganja gde jedan broj mladih misli da svako mora dati lični primer u borbi protiv korupcije, a bilo je i onih koji smatraju da se ništa ne može izmeniti i da je korupcija ponekad OK ako Vas izvadi iz nezgodne situacije.

Planirano je da se u narednom periodu predstava izvede u još nekoliko niških srednjih škola kako bi organizatori čuli mišljenja što više srednjoškolaca na temu korupcije. Predpremijera je izvedena prošle nedelje u sali Akademskog pozorišta SKC-a. Video snimak cele predstave će biti za par dana dostupan na FB kanalu PROTECTA-e: @protecta.org.rs .

#CreativeAntiCorruption

Takođe pročitajte

Uspešna akcija uređenja “Palilulskog teferiča”

“Društvo za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule – SOKAK” je danas u saradnji sa udruženjem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.