Niški fakultet na listi najboljih fakulteta sporta na svetu

Prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2020. godinu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu našao se među najboljim fakultetima sporta na svetu.

Fakultet se našao između 101. i 150. mesta, među najboljim fakultetima sporta na svetu (sport, exercise and health science). Prema prethodnim rangiranjima Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  je zauzimao poziciju između 200. i 300. mesta (dva puta) i 150. i 200. mesta na prethodno objavljenoj listi.

Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja objavljenih naučnih radova koji su indeksirani u Web of Science, ukupnog broja citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je najbolji fakultet sporta u Srbiji i jedan od vodećih fakulteta u regionu Jugoistočne Evrope. Naime, niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na ovogodišnjoj rang listi. Ovom prilikom valja napomenuti da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša 2016. godine bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi. Naš Fakultet je iz godine u godinu napredovao na Šangajskoj listi tako da sada zauzima izuzetno visoku poziciju, rame uz rame sa najboljim svetskim univerzitetima. Nadamo se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta. – kažu sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.