Niš beleži sve veći broj turista

Da li se broj turista koji posećuju Srbiju povećava, da li je jug centralne Srbije privlačan za turiste i šta je to što ih dovodi u ovaj deo zemlje pitanja su na koja su turistički poslanici pokušali da odgovore na 13. Turističkom forumu Srbije koji se održava u Nišu i koji je privukao veliki broj turističkih poslanika iz Srbije i regiona.

Otvaranju foruma prisustvovali su i pomoćnici ministra za turizam i omladinu, Nemanja Radović i Dunja Đenić. Istovremeno je obeležen i 27. septembar, Svetski dan turizma.

Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za turizam je na otvaranju foruma istakla da je prošla godina bila rekordna za Niš sa oko 150.000 turista i skoro dvostrukim brojem noćenja, a u odnosu na prošlu godinu ove godine se beleži 30 odsto više turista.

Dodala je da Niš beleži rekordne rezultate zahvaljujući svom kulturno-istorijskom nasleđu, festivalima i kulturnim dešavanjima ali i podršci koju ima od Vlade Srbije.

Nemanja Radović, pomoćnik ministra je naglasio da se planira da se u Nišu izgradi vizitorski centar u okviru Arheološkog nalazišta Mediana i da je on važan da se zaokruži ponuda koju Niš ima. Posebno privlačne mogu da budu vinske rute koje već postoje, ili da se naprave nove.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kazala je da je Niš atraktivan za turiste, kako strane, tako i domaće. Na prvom mestu se ističu kulturno-istorijske znamenitosti, koje su ovde više nego brojne i uvek atraktivne posebno za inostrane turiste, takođe bogatstvo prirode i aktivnog odmora i naravno gastronomija, jer kada ste u Nišu uvek se dobro jede.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.