Počinje veliko finale takmičenja „Pekarijada“ 2023.

Posle letnje pauze, nakon završetka prvih kvalifikacija, nastavlja se nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara za četvrtu po redu „Pekarijadu“. U organizaciji kompanije Lesaffre veliko finale počinje u njihovom pekarskom centru u Beogradu u četvrtak, 28. septembra. Potom će 23. novembra uslediti i tradicionalna svečana ceremonija uručenja nagrada „Prvi među najboljima“ u Madlenianumu.

Na takmičenju za najboljeg pekara Srbije, prijavljeni kandidati, pekari profesionalci, su se u prvom talasu nadmetali u pet kategorija: domaći hleb, burek, štrudla sa makom, pizza i umetničko delo. U septembru ih očekuje finale, a njima se pridružuju budući mladi pekari koji će se nadmetati u kategoriji pogačica sa čvarcima.

Sve kandidate koji su se kvalifikovali za finale ocenjivaće stručni žiri, koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke, predstavnika Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze održanog u Palermu 2022 – “Campionato del mondo pizza squadre”, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećih trgovinskih lanaca u zemlji.

Kompanija Lesaffre nastavlja tradiciju započetu 2015 godine, kada je organizovano takmičenje za najbolje pekare Srbije koji su nas predstavljali na Evropskom prvenstvu. Takmičenje “Pekarijada” je napravljena u nameri da se istaknu najbolji profesionalni pojedinci u pekarstvu i mladi talenti koji se školuju za ovaj posao.

Više informacija o “Pekarijadi” možete naći na www.pekarijada.rs

Takođe pročitajte

Počela sadnja 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore

Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore krajem prošle nedelje ozvaničen je početak sadnje 100.000 sadnica crnog bora širom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.