ponedeljak , 3 avgusta 2020

Nakit iz bajke Olgice Savić

Olgica Savić iz Niša je svoj prvi komad nakita napravila sa samo 18 godina. Na to se odlučila jer kako kaže pre 40 godina nije bilo previše izbora po prihvatljivim cenama.

“U vreme kada sam imala samu ideju da napravim sebi nakit, planirala sam da upišem umetničku školu ili arhitekturu. Ipak sam se predomislila i otišla u tehničke nauke jer je u to vreme bilo moderno i svi smo želeli da jednog dana radimo za NASU,  priča Olgica.

Ipak, ljubav ka umetnosti je ostala i odlučila sam da svoje ideje pretvorim u delo. Napravila sam sebi prvi komad nakita, jer se nisam pronalazila u tadašnjim trendovima, zaista nije bilo previše izbora. Materijala je bilo manje te sam pristupala metodama poput gipsa i vodenih boja, što je meni moram reći bilo zaista najinteresantnije.”

Ono što izdvaja njen nakit od ostalih jeste pored toga što se svaki delić i posrebrena žica ručno povezuju je to da je svaki komad pažljivom kombinacijom boja nastao. Od raznobojnih kamenčića i perlica, Olgica uspeva da stvori nakit iz bajke.
Mogu reći da lično ne nosim previše nakita, ali ideja za isti uvek imam. U svemu vidim materijal za nakit, ljudi su vrlo često iznenađeni od čega sve uspevam da napravim ogrlice i minđuše, dodaje Olgica.
U kolekciju haljina “Blossom” niške dizajnerke Jelene Dimitrijević ukrašene batik tehnikom, a sve u stilu vila savršeno se uklopio bajkovit nakit koja je kako kaže oduševljena što je jedna takva saradnja sklopila haljine Jelene Dimitrijević i njen nakit u jednu prelepu priču.

Marcoterbeekfotografie, during Salonè della Moda in Dock Gallery

Nakit je moguće raditi po porudžbini, a na Olgicinoj stranici na Fejsbuku možete pogledati sve komade i odabrati li poručiti baš onaj po vašem ukusu.
Posebna prilika za ovaj nakit ne postoji, uz pravi izbor odeće i šminke usudite se da budete unikatne i jedinstvene!

Radove Olgice Savić možete pogledati ovde.

Takođe pročitajte

Toponička reka osvežava bolje i od mora

Banja Topilo se nalazi na 25 km od Niša u živopisnoj dolini Toponičke reke. Do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.