Nagrada za film „Kristijan“ u Solinu

Na Međunarodnom festivalu turističkog filma u hrvatskom gradu Solinu najnoviji kratkometražni dokumentarno – igrani film Nebojše Ilića Ilketa „KRiSTijan“ dobio je prvo priznanje.

?
?

Vlasotinačkom autoru, kome je do sada osvojio tridesetak nagrada na međunarodnim festivalima, pripalo je posebno priznanje žirija za turističku promociju svog mesta. Iz 57 zemalja sveta sa svih kontinenata pristiglo je 265 turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih  i ekoloških filmova. Za neku od festivalskih nagrada ukupno je nominirano  65 filmova.

„Velika je čast biti među tolikim stvaraocima iz celog sveta i regiona. Manifestacija u Solinu je jedna od najvažnijih turističkih manifestacija pod pokroviteljstvom predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Istovremeno se održava Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, Međunarodni festival turističkog filma i Predstavljanje hrvatskog kandidata za Međunarodni Zlatni Cvijet – CiB.  Što se žirija tiče za verski film „Kristijan“ imali su samo reči hvale, kaže nagrađeni autor. Njemu su priznanje uručili  Šime Strikovan i Miroslav MAHEČIĆ, predsednik Međunarodnog žirija festivala turističkog filma.

?
?

Film „KriSTijan“ prikazuje dečaka Kristijana Pešića  koji od svoje desete godine, pliva sa ocem za Časni krst, na Bogojavljenje, u Vlasini.

 

 

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.