subota , 16 oktobra 2021

Nadmetanje studenata u izvođenju na klaviru na Fakultetu umetnosti

Četvrto Međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira biće održano sutra i prekosutra za studente sa svih odseka koji u nastavi imaju Klavir kao uporedni predmet. Takmičenje, u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, biće održano u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta (Knjaževačka 2a).

Takmičenje se održava svake godine. Program za takmičenje je slobodan u svim kategorijama. Pravo učešća na takmičenju imaju svi studenti državnih i privatnih muzičkih akademija i Fakulteta umetnosti. Cilj takmičenja je podsticanje motivacije i afirmacije mladih umetnika kao i podsticanje njihovih personalnih kreativnih potencijala kroz izvođaštvo.

Ove godine Takmičare ocenjuje stručni žiri u sastavu: Yasuyo Yano (Muzička akademija u Lucernu, Švajcarska), Marta Kržić (Muzička akademija Univerziteta u Ljubljani, Slovenija), Miloš Pavlović (Fakultet muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu), Julija Bal (Akademija umetnosti u Novom Sadu), Milena Rajković (Fakultet umetnosti u Nišu) i Dragan Tomić (Fakultet umetnosti u Nišu).

U okviru Takmičenja biće održano tri koncerta u Koncertno-izložbenom prostoru FU povodom svečanog otvaranja i zatvaranja takmičenja a ulaz na koncerte je besplatan.

U petak 20. maja 2016. godine sa početkom u 20 sati u okviru svečanog otvaranja Takmičenja nastupiće ovogodišnji  članovi žirija pijanisti Miloš Pavlović iz Beograda i Julija Bal iz Novog Sada. Na programu su dela Skarrlatija i Vija Lobosa.

U subotu 21. maja 2016. godine od 20 časova svečani koncert održaće pijanista Stevan Spalević, a kao gost na koncertu nastupiće i pijanista Nemanja Egerić koji sa Stevanom čini klavirski duo “Stevan Nemanja”. Takmičenje se ovim koncertom pridružuje manifestaciji NOĆ MUZEJA 2016. Na programu su dela Šuberta, Bramsa, Betovena i Debisija.

U nedelju 22. maja 2016. godine sa početkom u 14 sati na svečanom zatvaranju Takmičenja, nakon dodele diploma učesnicima, nastupiće nagrađeni studenti ovogodišnjeg Takmičenja.

Takođe pročitajte

Dragoljube, boli me grlo!

Dragoljub ili latinče (Tropaeolum majus) omiljena je baštenska biljka jer gotovo ne zahteva veliku negu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.