Nadmetanje studenata u izvođenju na klaviru na Fakultetu umetnosti

Četvrto Međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira biće održano sutra i prekosutra za studente sa svih odseka koji u nastavi imaju Klavir kao uporedni predmet. Takmičenje, u organizaciji Fakulteta umetnosti u Nišu, biće održano u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta (Knjaževačka 2a).

Takmičenje se održava svake godine. Program za takmičenje je slobodan u svim kategorijama. Pravo učešća na takmičenju imaju svi studenti državnih i privatnih muzičkih akademija i Fakulteta umetnosti. Cilj takmičenja je podsticanje motivacije i afirmacije mladih umetnika kao i podsticanje njihovih personalnih kreativnih potencijala kroz izvođaštvo.

Ove godine Takmičare ocenjuje stručni žiri u sastavu: Yasuyo Yano (Muzička akademija u Lucernu, Švajcarska), Marta Kržić (Muzička akademija Univerziteta u Ljubljani, Slovenija), Miloš Pavlović (Fakultet muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu), Julija Bal (Akademija umetnosti u Novom Sadu), Milena Rajković (Fakultet umetnosti u Nišu) i Dragan Tomić (Fakultet umetnosti u Nišu).

U okviru Takmičenja biće održano tri koncerta u Koncertno-izložbenom prostoru FU povodom svečanog otvaranja i zatvaranja takmičenja a ulaz na koncerte je besplatan.

U petak 20. maja 2016. godine sa početkom u 20 sati u okviru svečanog otvaranja Takmičenja nastupiće ovogodišnji  članovi žirija pijanisti Miloš Pavlović iz Beograda i Julija Bal iz Novog Sada. Na programu su dela Skarrlatija i Vija Lobosa.

U subotu 21. maja 2016. godine od 20 časova svečani koncert održaće pijanista Stevan Spalević, a kao gost na koncertu nastupiće i pijanista Nemanja Egerić koji sa Stevanom čini klavirski duo „Stevan Nemanja“. Takmičenje se ovim koncertom pridružuje manifestaciji NOĆ MUZEJA 2016. Na programu su dela Šuberta, Bramsa, Betovena i Debisija.

U nedelju 22. maja 2016. godine sa početkom u 14 sati na svečanom zatvaranju Takmičenja, nakon dodele diploma učesnicima, nastupiće nagrađeni studenti ovogodišnjeg Takmičenja.

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.