Mladi su važan deo promena – završnica projekta u Vlasotincu

Dodelom sertifikata mladim učesnicima i zahvalnica institucijama i udruženjima završen je projekat “Mladi su važan deo promene” koji su pomogli GIZ i NAPOR.

Koordinatorka ovog projekta Emina Dostovic se zahvalila svima koji su pružili podršku, prihvatili, pomogli mladima i osnažili ih da budu aktivni članovi društva.
“Svako od nas koraca kroz zivot noseci svoju svetiljku. Jedino potrebno gorivo za njenu svetlost je radost i samo od kolicine radosti koju mozemo da osjetimo u pojedinim trenutcima, zavisi jacina te svetlosti. Danas je moja radost izraz ogromne kolicine zahvalnosti za ovo neverovatno iskustvo. Hvala vam na svemu, izjavila je Emina.
Ovoj aktivnosti prisustvovala je i Milana Božović iz Novog Sada, ispred Napora, koja je po drugi put odradila anketu o zastupljenosti i kvalitetu omladinskog rada sa mladima u Vlasotincu, koja se radi na Evropskom nivou.
Projekat “Mladi su važan deo promene” nastao je u okviru programa obuke za omladinske lidere/ke koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i opštinom Vlasotince.
Tokom projekta istaknuto je da je pored formalnog obrazovanja, značajno i neformalno koje se bavi ličnim i socijalnim razvojem svakog pojednica.
“Diploma je samo papir za koji smo se trudili i radili dug period, bitnije u životu je snaći se, imati kontakte i znati kome i kada se obratiti, istakli su učesnici projekta koji su proveli tri meseca na obuci.
Za doprinos i osnazivanje mladih zahvalnicu je dobio Kulturni centar, Informativni bilten Vlasina, Dom zdravlja, Turisticka organizacija, Zavičajna biblioteka Desanka Maksimović, udruženja Bezbedno dete, Tim psihologa Svetlost, SOS…

Takođe pročitajte

Danas je Svetski dan srca – “Srcem upoznaj srce”

Svetski dan srca se svake godine obeležava 29. septembra, a ove godine, odnosno danas se  odvija pod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.