utorak , 17 maja 2022

Medicinska sestra koja kajakom kroti divlje vode

Ponos grada Niša je Milica Kostov! Osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama, trenira borilačke sportove, studira medicinu i radi kao medicinska sestra.

Milica Kostov u paru sa Kristinom Petrović napravila je najveći uspeh u karijeri osvajanjem bronze na Svetskom prvenstvu u kajaku na divljim vodama. Ali pored toga što se bavi kajakom, obožava borilačke sportove, radi kao medicinska sestra i studira na Medicinskom fakultetu.

“Volim sve adrenalinske sportove, a kajak na divljim vodama spada u jedan od deset najekstremnijih sportova na svetu. Ali to nije sve. Obožavam borilačke sportove, posebno MMA. Moj prvi sport i velika ljubav je bio tekvondo, ali kako sam bila željna adrenalina, prešla sam na MMA i trenirala uporedo sa kajakom dok nije došao trenutak kada sam morala da biram kojim sportom ću se profesionalno baviti i tada sam se odlučila za kajak.”

Kada ne trenira kajak, radi kao medicinska sestra.

“Trenutno sam na Medicinskom fakultetu pa pravim pauzu sa poslom, planiram da se vratim čim položim neke od prvih težih ispita jer je jako teško da se usklade i posao i treninzi sa ovako teškim fakultetom.”

Milica otkriva i ciljeve.

“Volela bih da osvojim svako veliko takmičenje, i pojedinačno a i sa Kristinom Petrović. U ovoj godini to su Evropsko prvenstvo u Makedoniji, Svetsko prvenstvo za mlađe seniore u Austriji i Svetsko seniorsko u Francuskoj.”

Takođe pročitajte

NOĆ MUZEJA u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti (GSLU)

Galerija savremene likovne umetnosti i ove godine pridružila se manifestaciji MUZEJI za 10, koja se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.