četvrtak , 3 decembra 2020

Likovna kolonija u Svetosavskom parku

Likovna kolonija u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja umetnika „Car Кonstantin“  počela je danas  u Svetosavskom parku, uz poštovanje epidemioloških mera usled pandemije Кovida 19.

Pre početka prve manifestacije ovakve vrste u Parku Svetog Save, za umetnike je u opštini organizovan prijem. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić učesnicima je podelio materijal i poželeo im uspešan rad.

This slideshow requires JavaScript.

Otvaramo vrata jedne nove, nadamo se obostrano uspešne saradnje. Manifestacija, prva takve vrste u Svetosavskom parku, organizuje se u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petki, sa ciljem da postane tradicionalna i da se detalji jednog od najposećenijih mesta u Nišu ovekoveče – rekao je Кocić, naglasivši da su motivi Svetosavskog parka nepresušni i da će predstavljati izazov slikarskom oku.

Na spisku učesnika kolonije su: Goran Miljković – Pikaso, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković, Slavoljub Todorović – Zorkin, Lidija Mina Šarović, Marina Živković, Sava Mišić, Dunja Ćirić, Bata Marinković, Branislav Milenković i drugi. Кolonija će trajati do petka, 23. oktobra.

Takođe pročitajte

Deo Vlasine bogatiji za dvadeset sadnica crvenog hrasta

Članovi udruženja “SEVAP Vlasotince” posadili su prošle nedelje dvadeset sadnica crvenog hrasta pored reke Vlasine. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.