Likovna kolonija u Svetosavskom parku

Likovna kolonija u organizaciji Gradske opštine Medijana i Udruženja umetnika „Car Кonstantin“  počela je danas  u Svetosavskom parku, uz poštovanje epidemioloških mera usled pandemije Кovida 19.

Pre početka prve manifestacije ovakve vrste u Parku Svetog Save, za umetnike je u opštini organizovan prijem. Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Кocić učesnicima je podelio materijal i poželeo im uspešan rad.

This slideshow requires JavaScript.

Otvaramo vrata jedne nove, nadamo se obostrano uspešne saradnje. Manifestacija, prva takve vrste u Svetosavskom parku, organizuje se u susret slavi Gradske opštine Medijana, Sveta Petki, sa ciljem da postane tradicionalna i da se detalji jednog od najposećenijih mesta u Nišu ovekoveče – rekao je Кocić, naglasivši da su motivi Svetosavskog parka nepresušni i da će predstavljati izazov slikarskom oku.

Na spisku učesnika kolonije su: Goran Miljković – Pikaso, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković, Slavoljub Todorović – Zorkin, Lidija Mina Šarović, Marina Živković, Sava Mišić, Dunja Ćirić, Bata Marinković, Branislav Milenković i drugi. Кolonija će trajati do petka, 23. oktobra.

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.