Leskovčanka Maja Smiljković – Miss Južne Srbije

Student geografije na beogradskom univerzitetu Maja Smiljković (23) iz Leskovca izabrana je za Mis Južne Srbije u konkurenciji 13 lepotica iz ovog dela zemlje.Njena prva pratilja je Dunja Spasić, druga pratilja Ana Ivanović, za Mis šarma proglasena je Danica Vasiljević a Mis fotogeničnosti Ana Cvetković.

lepotica maja smiljkovic„Ovo mi je prvo učešće na izboru za Miss Srbije, na kojem sam uspešno plasirala i stekla prolazak direktno u finale. Inače, bavim se modelingom, ali mi to do sada, zbog obaveza na fakukultetu nije bilo u prvom planu. Studiram geografiju, na završnoj sam godini, a takođe usavršavam, pored engleskog i grčki jezik. Bavila sam se aktivno sportom. Imam veliki broj medalja sa državnih takmičenja u plivanju, kaže nam lepa Leskovčanka koja se plivanjem bavi od svoje 7.godine.

Devojke su se prvo predstavile u koktel haljinama modnog Brenda “Naco” iz Beograda i svečanim haljinama dizajnerke iz Niša Milice Tričković.maja leskovac

Pobednica je pored titule dobila i stipendiju na R & B koledžu.

„Ovom titulom sam stekla direktan prolaz u finale za izbor za Miss Srbije koje će se održati početkom oktobra u Beogradu. Pre finala slede dvonedeljne kondiciono-karantinske pripreme u Grčkoj, u Porto Karasu u Hotelu Meliton. Imaćemo priliku da radimo sa najboljim domaćim i svetskim fotografima i dizajnerima. Pored slikanja i vežbe hoda, časove scenskog pokreta imaćemo i radionice koje se odnose na retoriku, dikciju, razne vrste sportskih treninga, časove pravilne ishrane, bontona i opšte kulture. Po povratku u Beograd očekuje nas jednonedeljni boravak u hotelu Excelsior. Ovim plasmanom sam dobila stipendiju RnB koledža za četvorogodičnje studije ekonomije, kao i stipendiju Oxford akademije, koja je oficijalna škola stranih jezika misica koje se pripremaju za internacionalna takmičenja.

maja sa misicamaMaja kaže da za izbor nije bitna samo spoljašnja lepota, već celokupno ponašanje, obrazovanje i opšti utisak. Lepota sa smislom i stilom.

„Prijavila sam se videvši kampanju. Nisam očekivala, ali, želje i snovi nekad stvarno postaju realnost. Svesna sam da mi se ovim otvaraju mnoga vrata. Iskustvo je fenomenalno, upoznavanje devojaka i ljudi iz kompanije koji su vrlo profesionalni u svom poslu, kaže Maja koja ima veliku podršku sestre Jovane, mame Stanije i oca Srđana.

maja sa porodicom

Ona se zahvaljuje sponzorima: Butiku NAKO iz Beograda,  dizajnerki Milici Tričković iz Niša, RnB koledž,  Oxford akademija stranih jezika,  za šminku MEDEJI iz Niša, za frizura MS Ema iz Niša,  fotografu Igoru Mađincu,  Golden Rose koja je bila oficijalna šminka izbora. ..

Takođe pročitajte

Srpski dizajneri i modna kuća Dior oživeli kreacije Angeline Aćimović

Početak rada Fondacije „Angelina“, kao i 16 haljina najpoznatijih domaćih modnih dizajnera rađenih po skicama …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.