Foto: PU Pčelica

„Leptirić“ obeležio 40 godina postojanja

Ove godine vrtić „Leptirić“, jedan od 26 vrtića predškolske ustanove Pčelica, slavi četrdeseti rođendan i tim povodom u drugačijim uslovima obeležen je zajedno sa decom i vaspitačima.

„ Dugo sam razmišljala o rođendanskom poklonu. Odlučila sam da to budu knjige, jer se tome najviše raduju i deca i vaspitači. Ove godine, 40 knjiga za 40. rođendan. Simbolika i želja da još dugo godina budemo veseli i lepi. Кada radite sa decom, sve je pesma i razdraganost, ali i velika odgovornost, jer vam je neko poverio svoje najveće blago“ rekla je direktorica Svetlana Mitić na proslavi rođendana.

Foto: PU Pčelica

Vrtić „Leptirić“ otvoren je davne 1981.godine, 23.februara kao vrtić „Hristina Markišić Tina“. Кrajem devedesetih menja naziv u „Leptirić“ i tada je spadao u red najmodernijih i najuređenijih vrtića u Nišu.

„Leptirić“ pripada grupi većih vrtića JPU „Pčelica“, ima osam vaspitnih i tri jaslene grupe i najprostranije dvorište. Ovaj jubilarni rođendan, obeležen je u drugačijim uslovima, zbog epidemiološke situacije.
U čast 40.rođendana, vaspitači i deca svih vrtićkih grupa su organizovali posebne aktivnosti u svojim radnim sobama, a centralna priredba bila je za zaposlene i decu.

Direktorica Svetlana Mitić je rođendanski poklon uručila odgovornom licu vrtića Кatarini Jadrić koja je obećala u ime celog kolektiva da će nastaviti da se trude da oplemenjuju prostor za prijatan boravak dece i zahvalila direktorici i rukovodstvu ustanove što im je omogućeno da svoju kreativnost pokazuju na delu.

Takođe pročitajte

Predstavljeni rezultati projekta „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“

Više od 100 mladih, okupljenih u neformalne grupe, privodi kraju realizaciju 21 inicijative na području …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.