Lebane dobija modernu Zelenu pijacu na šest hiljada kvadrata

Nova pijaca u Lebanu planirana je na parceli površine preko 6000 metara kvadratnih u naselju Nikola Tesla, biće opremljena novom opremom uključujući sve sanitarne uslove za pijacu današnjice.

Lokalna zelena pijaca projektovana je jednim delom kao otvorena – za prodaju hrane, voća i povrća i robu široke potrošnje sa oko 50 zasebnih metalnih prefabrikovanih tezgi, minimum 5 radnji (ili tezgi kioska), i rezervni parking. Delom je projektovana kao zatvoreni objekat – za mlečne proizvode sa 8 rashladnih vitrina, kancelarijama za merenje robe, inspektore i osoblje pijace, samoposlugom i tehničkim prostorijama. Kompleks pijace sadržaće još i: potrebne saobraćajne i manipulativne površine, pešačke staze i zelene površine, hidrante za pranje pijačnog platoa, komunalne linije, prostor za kontejnere.

Procenjena ukupna vrednost radova je 176 miliona bez PDV-a, a projekat je podržalo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

„Cilj projekta je obezbediti adekvatan prostor s obzirom da se radi i povrtarskom kraju gde se godišnje proizvede oko četiri miliona korena paradajza, paprike, krastavca…Radovi su započeli sredinom marta a izvodi ih preduzeće Esenegoservis, navodi zamenik predsednika opštine Goran Lazarević.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.